IKEA Home smart is de aparte bedrijfstak voor slimme apparaten

IKEA Home smart is de aparte bedrijfstak voor slimme apparaten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Slimme apparaten van IKEA

IKEA heeft een behoorlijk uitgebreid smarthome-assortiment met daarin slimme lampen, slimme stopcontacten, slimme placemats, slimme gordijnen en slimme wifi-speakers maar ook een aantal bluetooth-speakers onder de naam Eneby. De woonwinkel kondigde in 2018 ook nog een samenwerking met Xiaomi aan op het gebied van kunstmatige intelligentie en IoT.

Het is wel duidelijk dat IKEA toekomst ziet in een verscheidenheid aan producten die in een slim huis passen en de Zweedse woonwinkel wil de komende jaren flink investeren in slimme apparaten voor in huis. Hiervoor heeft het bedrijf een aparte bedrijfstak voor slimme apparaten opgericht, IKEA Home smart. Dat meldt IKEA op zijn website.

IKEA Sonos Symfonisk-collectie

De nieuwe bedrijfstak gaat zich bezighouden met de ontwikkeling van slimme apparaten voor in huis, zoals speakers, lampen en rolgordijnen. Zoals aangegeven zijn deze producten al in de IKEA-winkels te vinden. Vermoedelijk zal er gewerkt worden aan de opvolgers van bestaande smarthomeproducten.

Peter van der Poel, manager Range & Supply bij IKEA, legt uit dat de slimme apparaten een succes zijn en dat er daarom is besloten om de komende jaren meer in deze productcategorie te investeren: "We hebben besloten om flink te investeren in Home smart en meer te gaan ontwikkelen. Dit is de grootste nieuwe bedrijfstak sinds IKEA kinderen".

IKEA TRÅDFRI lamp

De nieuwste slimme apparaten van IKEA zijn de slimme Kadrilj- en Fyrtur-rolgordijnen, slimme Gunnarp-badkamerverlichting en de SYMFONISK-wifi-speakers die samen met audiofabrikant Sonos zijn gemaakt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk