'iMessage niet compatibel met RCS? Google grijpt zelf in'

'iMessage niet compatibel met RCS? Google grijpt zelf in'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat zelf zorgen voor een betere compatibiliteit tussen Android-telefoons en iPhones en hun berichten-apps. Wanneer je op een iPhone een bericht liket, verschijnt die boodschap in tekst op je Android-telefoon. Google wil de tekst nu verbergen en omzetten naar een emoji.

Google Berichten en iMessage

Apple biedt al jarenlang zijn eigen berichtenplatform aan op zijn apparaten. iMessage bevat slimme chatfuncties zoals de mogelijkheid om berichten te liken of met een emoji te reageren. Alleen zijn die functies in geen geval compatibel met andere telefoons. Een emojireactie verschijnt dus als eenvoudige tekst in een sms-bericht op telefoons met Android.

Dat kan storend werken in gesprekken en Google gaat er dus wat aan veranderen. In de code van Google Berichten heeft 9To5Google ontdekt dat Berichten straks tekstberichten met emoji van iMessage herkent. De app gaat zulke berichten verbergen en toont in de plaats de bijpassende emoji. Dat is nog steeds niet hetzelfde al een emojireactie die netjes onder het bijhorende bericht staat, maar het is alleszins een verbetering.

Google roept techbedrijven al langer op om aan de slag te gaan met een universele standaard voor slimme sms-functies. RCS heet die standaard, dat staat voor 'Rich Communication Services'. Je kan hiermee afbeeldingen, emoji, stickers enzovoort versturen naar alle apparaten die de standaard ondersteunen.

Apples strategie

Google deed vorige maand nog aan Apple de oproep om samen rond RCS te werken, maar eerder is al gelekt bij een rechtszaak tussen Apple en gameontwikkelaar Epic Games dat de iPhonemaker zijn iMessage-platform bewust gesloten wil houden. Apple beschouwt iMessage als een troef die iOS-gebruikers overtuigt om binnen het ecosysteem te blijven.

Op dit moment is de nieuwe functie voor Google Berichten nog niet uitgerold voor gebruikers en we weten niet wanneer ze beschikbaar zal zijn. Wat denk jij? Is het een goede zaak dat Google er zelf voor zorgt dat iMessage-berichten er beter uitzien in Google Berichten? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Berichten? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Berichten

Berichten

Blijf in contact met vrienden en familie. Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden naar en ontvangen van elke telefo ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk