Google lanceert vergrendelen incognitovensters in Chrome

Google lanceert vergrendelen incognitovensters in Chrome

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het vergrendelen van een incognitotabblad in Chrome was al eventjes beschikbaar voor iOS. Nu rolt de Google het ook uit voor Android. Met deze functie kun je een incognitovensters beveiligen. We leggen uit waarvoor de functie is en hoe je ze activeert.

Incognitovensters in Chrome vergrendelen

Zodra je een incognitovenster in Chrome open hebt op je mobiel, blijft deze geopend als je de app afsluit. Je kan dit venster nu vergrendelen met een vingerafdruk of via gezichtsherkenning. De volgende keer dat je het incognitovenster in Chrome wilt bekijken, moet je deze eerst ontgrendelen met je vinger of je gezicht. Een pincode is ook mogelijk. Google meldt op zijn blog dat de functie in de instellingen van Chrome ingeschakeld kan worden.

Stappenplan

  1. Open Google Chrome op je mobiel
  2. Tik op de drie puntjes rechts bovenin en dan op Instellingen
  3. Tik op Privacy en beveiliging
  4. Activeer Incognitotabbladen vergrendelen als je Chrome sluit

Op de redactie is de optie nog niet beschikbaar in de instellingen. Zie jij de knop ook nog niet? Dan kan je deze alvast 'forceren' met een zogenaamde flag. Open hiervoor de onderstaande url in Chrome en tik op Enabled. Start Chrome vervolgens opnieuw op. De optie staat er nu wel bij in de instellingen.

Google lanceert vergrendelen incognitovensters in Chrome

Google geeft verder aan dat het ook de Veiligheidscheck in Chrome voorziet van meer gepersonaliseerde aanbevelingen. Momenteel ontvang je al waarschuwingen over gehackte wachtwoorden of gevaarlijke extensies. Nu komt daar een nieuwe waarschuwing bij als een site bijvoorbeeld te veel meldingen verstuurt. Veiligheidscheck vraagt je dan om de instellingen voor toegang tot meldingen voor deze website te wijzigen.

Tips over Google Chrome

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk