Inloggen in LastPass kan nu zonder master wachtwoord

Inloggen in LastPass kan nu zonder master wachtwoord

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Het is vanaf nu mogelijk om in te loggen in de LastPass-kluis zonder wachtwoord. Je hoeft voor de wachtwoordmanager dus geen hoofdwachtwoord meer te gebruiken om in te loggen in deze kluis. Maar wat is de LastPass-kluis precies en hoe werkt het?

Wat is LastPass?

LastPass is een wachtwoordmanager die werkt als app op je telefoon of als extensie die je in je browser installeert. Bij iedere app of website waar je moet inloggen, zal LastPass vragen of het je inloggegevens voor je moet onthouden. Als je later nog eens in wil inloggen op een desbetreffende website, zal LastPass de inloggegevens automatisch voor je invullen en je zodoende dus automatisch laten inloggen op de website. Al deze gegevens worden opgeslagen in je eigen LastPass-kluis.

Deze kluis kun je dus zien als een virtuele kluis waarin je alle gegevens die je hebt opgeslagen met de wachtwoordbeheerder vindt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wachtwoorden, gebruikersnamen en creditcardgegevens.

Voor de kluis heb je wel een wachtwoord nodig

LastPass zorgt er daarnaast voor dat je zelf nooit meer een wachtwoord hoeft te verzinnen. Dit doet LastPass door de ingebouwde wachtwoordgenerator. Deze maakt sterke willekeurige wachtwoorden. Door dit alles zorgt LastPass er dus onder andere voor dat jij geen wachtwoorden meer op een papiertje hoeft op te schrijven, dat je niet voor meerdere websites dezelfde wachtwoorden gebruikt, je geen wachtwoorden als '1234' verzint én zelf nooit meer een wachtwoord hoeft te verzinnen. Toch?

Dit laatste is niet helemaal waar, voor de LastPass-kluis moet je namelijk wel een wachtwoord verzinnen. Dit is vanaf nu echter verleden tijd. Via de 'LastPass Authenticator' kun je je namelijk aanmelden bij je kluis met behulp van de authenticatie van LastPass. Je hoeft hiervoor dus geen wachtwoord in te typen. In een persbericht laat LastPass het volgende weten: 'Dit is slechts de eerste stap in onze missie om 'wachtwoordloos' te worden.''

Je kunt deze authenticatie gebruiken door de LastPass Authenticator-app te installeren en de instructies te volgen. Vervolgens dien je de LastPass Authenticator in te stellen als je multifactoroptie voor LastPass. Je wordt hierna om verificatie gevraagd via de LastPass Authenticator-app. De LastPass Authenticator vind je hieronder.

Niet alleen LastPass ziet een de toekomst voor zich zonder wachtwoorden. Ook Google, Apple en Microsoft willen dat inloggen zonder wachtwoord de norm wordt, en wel al in 2023.

Gebruik jij LastPass of een andere wachtwoordmanager? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

LastPass Password Mgr Premium*

LastPass Password Mgr Premium*

LastPass is een wachtwoord-beheer-app voor Android en zorgt voor een opslag van alle, gebruikte passwords. Deze worden veilig opgeslagen en kunnen gebruikt wordt in ..
LastPass Authenticator

LastPass Authenticator

LastPass Authenticator kan gebruikt worden in samenwerking met wachtwoordbeheer-app LastPass en biedt tweestapsverificatie, waardoor het gebruik van de app een stuk ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk