Instagram begint met advertenties is zoekresultaten

Instagram begint met advertenties is zoekresultaten

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Instagram komt met twee nieuwe advertenties die het voor bedrijven mogelijk moeten maken om makkelijker contact te leggen met potentiële klanten. Dit betekent wel dat er een nieuwe plek komt waar Instagram-gebruikers advertenties krijgen voorgeschoteld Er worden binnenkort namelijk ook advertenties getoond in de zoekresultaten.

Instagram en advertenties

Instagram-gebruikers zijn de laatste tijd misschien wel gewend geraakt aan advertenties, de app staat er namelijk vol mee. Zo verschijnen er onder andere talloze advertenties tussen je Stories en in je Instagram-feed, of tijdlijn. Ook bij het bekijken van Reels kun je daarbij gesponsorde berichten tegenkomen. Daar komt nu nog een plek bij, Instagram gaat namelijk ook advertenties tonen in de zoekresultaten en er komen speciale herinneringen. Hieronder bespreken we ze.

Gerelateerde artikelen

Advertenties in zoekresultaten 

Deze advertenties komen in de feed waar je als gebruiker komt als je op een zoekresultaat klikt. Dat moet gaan gebeuren als jij als gebruiker gaat scrollen. Instagram meldt er onder andere het volgende over:

We zijn begonnen met het testen van advertenties in zoekresultaten om mensen te bereiken die actief op zoek zijn naar bedrijven, producten en inhoud. Advertenties worden weergegeven in de feed. Mensen kunnen scrollen wanneer ze in de zoekresultaten op een bericht tikken. We zijn van plan deze advertenties in de komende maanden wereldwijd uit te rollen.

Instagram over de nieuwe advertenties in de zoekresultaten

Herinneringen voor advertenties

Je kan straks aangeven dat je interesse hebt in een bepaalde advertentie. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een advertentie die korting geeft op de Huishoudbeurs. Hiervoor kun je dan op - als het beschikbaar is bij die desbetreffende advertentie -op 'remind me' klikken. Instagram zal je dan herinneren aan het event en je ook meldingen hiervoor sturen. Je krijgt drie meldingen: een dag ervoor, vijftien minuten ervoor en op het moment van het evenement. Hierdoor kun jij - uiteraard met je bolderkarretje - je zo goed mogelijk voorbereiden op het evenement in de RAI Amsterdam.

Voorbeelden van de nieuwe herinneringen en advertenties in Instagram

Voorbeelden van de nieuwe herinneringen en advertenties in Instagram

Volg Androidworld op Instagram!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk