Je kunt in Google Presentaties nu met meerdere aanwijzers werken

Je kunt in Google Presentaties nu met meerdere aanwijzers werken

Laura Jenny

door Laura Jenny

Of het een presentatie veel duidelijker gaat maken, dat kun je betwijfelen, maar Google Presentaties maakt het nu mogelijk voor meerdere mensen om tegelijkertijd dingen digitaal aan te wijzen op hetzelfde document. Het lijkt ons dat dat nogal chaotisch wordt, je kunt immers maar naar één punt tegelijk kijken, maar blijkbaar was er vraag naar.

Google Presentaties

Google Presentaties krijgt een update en daarmee wordt het mogelijk om met meerdere mensen van alles aan te wijzen tijdens een presentatie. Google denkt dat je hiermee soepeler kunt samenwerken: “Met deze update kunnen medesamenstellers eenvoudig specifieke tekst of visuele elementen in een dia aanwijzen om belangrijke informatie en inhoud te benadrukken.”

Het idee is dat je bijvoorbeeld samen over een afbeelding aan het overleggen bent en dan allebei bepaalde dingen kunt aanwijzen om een punt te maken, bijvoorbeeld: ‘kijk hier is het lettertype te klein’, terwijl een ander zegt: ‘Hey, hier is iemands gezicht een beetje te veel vervaagd’. Hoewel dat op zich inderdaad goed lijkt om samen te werken, blijft het toch wat vaag in de praktijk: je kunt maar op één plek tegelijk kijken en naar één iemand luisteren die iets uitlegt. Aan de andere kant moet je nu helemaal omschrijven wat er te zien is en dan kan zo'n muismomentje wel helpen.

Goed om te weten: deze functie staat in principe altijd uit, maar je kunt je muis aanzetten voor anderen door naar Bekijken -> Live Pointers -> Toon mijn pointer (of iets in die trant) te gaan. We hebben de functie helaas nog niet gespot binnen onze versie van Presentaties. Hieronder in het gifje kun je ook zien hoe dit verder werkt.

Je kunt in Google Presentaties nu met meerdere aanwijzers werken

Heel veel muizen

Ook goed om te weten: ga je echt in presentatiemodus, dan zijn de muispointers sowieso weg. Je kunt dus niet het publiek bij een presentatie helemaal in verwarring brengen, alleen je collega’s in het samenstellen van de presentatie. De functie komt ergens in de komende weken naar alle gebruikers van Google Presentaties.

Wat vind jij ervan? Zie jij wel de toegevoegde waarde? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk