Je kunt nu betere nachtfoto’s maken met Pixel 6

Je kunt nu betere nachtfoto’s maken met Pixel 6

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De camera-app van Pixel 6 krijgt een update waarmee de Night Sight-modus veel sneller is en je dus makkelijker een goed nachtelijk kiekje kunt schieten. Night Sight zit al vele jaren op Pixel-telefoons (sinds Pixel 3) en geldt als een modus waarmee je zonder flits toch een heel goed verlichte foto kunt maken in het donker.

Google Camera 8.8

Met de Google Camera update versie 8.8 op Pixel 6 en Pixel 6 Pro zorgt voor minder bewogen foto’s omdat de belichtingstijd korter is dan voorheen. Hierdoor kun je sneller een beter resultaat foto schieten. Google geeft bovendien aan dat er updates zijn gemaakt aan HDR+ en dat er nieuwe technieken zijn gebruikt om te zorgen dat er geen ruis in de foto zit.

Met ruis in de foto wordt dat witgrijze bedoeld dat je soms ziet op plekken die eigenlijk echt zwart horen te zijn. Hoe meer ruis er verdwijnt, hoe beter de foto eruitziet. Google schrijft zelfs dat foto’s nu scherper zijn: "Night Sight heeft nu nog maar de helft van de normale belichtingstijd nodig om prachtige beelden bij weinig licht te produceren die scherper zijn dan voorheen."

Gerelateerde artikelen

Langere belichtingstijd

Daarnaast is er nog iets nieuws. Je ziet meteen of je de nieuwe update al op je telefoon hebt staan, want er staat rechts onderin een nieuwe cirkel. Als je daarop tikt kun je ‘2 seconden’ selecteren of ‘max’ (wat betekent maximaal 6 seconden): vervolgens merk je dat wanneer je een foto maakt, je twee tot zes seconden moet wachten voor hij goed is vastgelegd. Hoe lang het duurt hangt af van de lichtomstandigheden. Vaak heeft een camera er in daglicht helemaal niet zo lang voor nodig om een kiekje te schieten, terwijl je in de avond soms erg lang naar een laadrondje staat te kijken wanneer je iets op de gevoelige plaat wil leggen.

Google geeft je dus enerzijds een veel kortere belichtingstijd en anderzijds juist de optie om voor een langere belichtingstijd te kiezen. Het verschil in foto zal duidelijk merkbaar zijn. Vaak betekent een langere belichtingstijd echter wel dat je foto dus ook langer heel erg stil moet houden, waarbij het gebruik van een statief meestal zorgt voor het beste, bewegingsloze resultaat.

Google Camera

Google Camera

Google Camera is de officiële applicatie voor Android om foto's mee te maken en is voor elk toestel beschikbaar dat op Android 4.4 of hoger draait. Het is onder ..

Op dit moment is de update overigens alleen nog als sideload beschikbaar, hij staat dus nog niet klaar in de Play Store.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk