Je kunt nu NFT’s op Instagram delen

Je kunt nu NFT’s op Instagram delen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Non-fungible tokens: heb jij ze? Het zijn een soort digitale kunstwerken waarvoor je het bewijs hebt dat je de eigenaar bent, wat allemaal is vastgelegd in de blockchain. Het was hét buzzwoord van 2021, maar in 2022 werd het wat stiller rondom NFT’s. Kan Instagram daar verandering in brengen? Je kunt er nu NFT’s delen.

NFT's

NFT’s zijn een soort eigendomsbewijzen van digitale objecten. Zo heeft iemand een NFT van de eerste tweet die ooit werd geplaatst, en zijn er ook hele clubs met NFT-aapjes die mensen graag -en voor veel geld- kopen. Ze hoeven echter zeker niet altijd duur te zijn, deze digitale objecten. Er zijn bijvoorbeeld ook gratis exemplaren.

Het social medium van Meta heeft eerder al aangekondigd dat je NFT’s kon delen, maar nu is de functie ook daadwerkelijk in de app gearriveerd. Je kunt NFT’s delen op je profiel door rechtsbovenin te klikken en naar het menu te gaan. Je ziet daar een optie ‘Digitale verzamelobjecten’ en vervolgens neemt Instagram je mee in hoe je je NFT’s op je profiel kunt krijgen. Je kunt daarbij kiezen tussen verschillende wallets, zoals Coinbase, Dapper en MetaMask.

Je kunt nu NFT’s op Instagram delen

Instagram

Je kunt vervolgens de NFT’s die in je wallet staat aantikken en kiezen welke er op je profiel komen te staan. Je kunt bij het selecteren ook een tag toevoegen om de maker van de NFT aandacht te geven, maar dat moet je wel door voor je post: achteraf schijnt dat niet helemaal lekker te werken, zo schrijft YDT. Heb je het eenmaal gedeeld, dan zie je een melding staan bij je post (het ziet er verder net zo uit als een gewone post) met ‘verfiied NFT’. Ook is er een nieuw tabblad op je profiel verschenen waarop al je NFT’s die je op Instagram hebt gedeeld komen te staan.

In de onderstaande screenshots zie je hoe het er in het er op een profiel uitziet wanneer je NFT’s plaatst.

Je kunt nu NFT’s op Instagram delen

Heb jij NFT’s en zou je ze op Instagram willen delen? Laat het achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk