Je kunt nu real-time ECG’s maken op Garmin Venu 2+

Je kunt nu real-time ECG’s maken op Garmin Venu 2+

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Dankzij een nieuwe update is het nu mogelijk om ECG’s real-time te maken op de smartwatch Garmin Venu 2+. Helaas is de update nog niet in België beschikbaar, maar er is wel een workaround, zo meldt lezer djmvt.

Garmin Venu 2+

De update rolt nu uit in de Verenigde Staten, maar kan dankzij een VPN (virtual private network) toch worden binnengehengeld. Volgens djmvt moet je hiervoor tijdelijk een fake gps-tooltje installeren en de functie activeren. Vervolgens zet je de VPN weer uit en verwijder je het tooltje. Je kunt dan real-time ECG’s maken.

Een ECG is een hartfilmpje waarmee de elektrische signalen van je hart worden vastgelegd. In een grafiek kun je dan heel mooi een overgang zien van hoe je hartslag het op dat exacte moment doet. Is het allemaal gelukt om het tooltje in te zetten, dan kun je de ECG-app kiezen op het horloge en de instructies te volgen op het scherm. We hebben er zelfs foto’s van, waarop je ziet dat de uitleg zelfs gewoon Nederlands is. Kortom, het zal vast niet lang duren voordat de officiële update onze kant op komt.

Gerelateerde artikelen

ECG's maken

Een elektrocardiogram (daar staat ECG voor) kan grote medische voordelen hebben. Je kunt er namelijk onder andere onregelmatige hartritmes mee vastleggen en mogelijk een hartprobleem ontdekken. Aan de andere kant zijn er veel mensen die gewoon leven met een hartritmestoornis, dus het hoeft zeker niet altijd het ergste te betekenen als je hartslag af en toe een beetje uit de pas loopt. Maar het is wel handig om de ECG bijvoorbeeld aan je huisarts te laten zien als je je zorgen maakt.

Het lijkt er vooralsnog op dat de update er alleen is voor de Garmin Venu 2+. Benieuwd wat wij van dit horloge vinden? In onze review schreven we dat we erg te spreken zijn over de ongevaldetectie van het apparaat, maar dat ook de accuduur erg goed is. Daarnaast zit er een spraakassistent op en kun je ermee bellen via je pols. En, zoals je op op de foto’s van djmvt kunt zien, is het scherm ook zeker niet slecht. En nu heeft deze fijne wearable er nog een plus bij: het kunnen maken van real-time ECG’s, al hopen we dat de officiële update er ook snel is.

Maak jij wel eens een ECG? Met welke gadget? Laat het weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk