Je kunt straks met een foto pasjes opslaan in Google Wallet

Je kunt straks met een foto pasjes opslaan in Google Wallet

Laura Jenny

door Laura Jenny

Google Wallet heeft een interessante update gekregen: je kunt nu pasjes toevoegen aan de app door simpelweg een fotootje te maken. Je maakt bijvoorbeeld een foto van je fitnesspasje (zolang er maar een QR-code of streepjescode op staat) en Google Wallet kan op basis daarvan een digitale variant maken van je pasje.

Pasjes toevoegen via foto

Of we er in Nederland net zo veel mee kunnen als in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is onbekend: het is daar bijvoorbeeld mogelijk om je zorgverzekeringspasje op te slaan. Handig, want zo heb je die altijd voorhanden, ook als je bijvoorbeeld gaat hardlopen en alleen een telefoon, oordopjes en een huissleutel bij je hebt. Immers gebeuren er juist bij zulke sporten wel eens ongelukken waarbij zo’n zorgpas van -sorry voor deze woordgrap- pas kan komen. In de Verenigde Staten kun je bijvoorbeeld ook je rijbewijs erin zetten. Ook dat zou handig zijn in Nederland: dan heb je immers altijd een vorm van identificatie bij je.

Het is ook de bedoeling om je hele check-inproces op bijvoorbeeld een vlucht te laten doen via de Berichten-app, waarbij de boardingpass naar de Berichten-app wordt gestuurd en opgeslagen wordt binnen de Wallet. Dat verwachten we echter nog lang niet in Nederland. Dat moet per luchtvaartmaatschappij worden uitgerold en in eerste instantie werkt Google hiervoor samen met Vietnam Airlines. Voor treinen kan het ook, maar daarvoor is Google voor de primeur in zee gegaan met Renfe uit Spanje.

Je kunt straks met een foto pasjes opslaan in Google Wallet

Google Wallet

Google maakt het mogelijk om wat meer gevoelige, vertrouwelijke pasjes toe te voegen en het idee daarbij is dat je ze achter slot en grendel kunt zetten. Zo kun je ze alleen zien door een pincode in te toetsen of je vingerafdruk te laten scannen.

De functie is op dit moment nog niet beschikbaar binnen de portemonnee-app: Google zegt dat het binnenkort komt, of later dit jaar: ze zijn er nog niet helemaal uit zo te zien, maar in ieder geval ergens in 2023.

Maak jij volop gebruik van Google Wallet? Wat doe je er zoal mee? Laat het achter in de comments.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk