Komt er een nieuwe Nest-speaker uit in 2023?

Komt er een nieuwe Nest-speaker uit in 2023?

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google heeft veel speakers uit de Nest Hub-serie al naar besturingssysteem Fuchsia geüpgradet, maar nu lijkt het erop dat Google Assistent-speakers deze behandeling ook zullen krijgen. Dat niet alleen: er staat waarschijnlijk een nieuwe Nest-speaker op het programma in 2023.

Vroeger maakte de Nest Hub-reeks gebruik van Cast OS: een op Linux gebaseerd besturingssysteem. Inmiddels is zo veel mogelijk over naar Fuchsia. Kijkend naar het ritme waarin die verhuizing naar Fuchsia plaatsvindt is de kans groot dat er een nieuwe Nest-speaker in 2023 komt. Dat is omdat de Hub-serie al bijna volledig voorzien is van Fuchsia en de vraag is wat het team dan gaat doen.

Visalia

Nog voor Fuchsia officieel op de originele Nest Hub was gelanceerd, werkte Google in 2019 aan een prototype van het apparaat. Codenaam was "Visalia". Destijds gaf de Synaptics AudioSmart AS370-chip weg dat het een luidspreker zou zijn als Google Home of Nest. Dat liep toch anders. In 2020 werd project Visalia stopgezet en sinds helemaal uit de code van Fuchsia gehaald. Maar wat blijkt? In juli van dit jaar werd de code van Visalia hersteld.

Dat kan erop wijzen dat er toch brood zit in Visalia. Er wordt gedacht dat het misschien zou samenhangen met een ander project met een codenaam, namelijk Pinecrest. Dit zou een slimme luidspreker zijn met tweemaal zoveel ram als Visalia (1GB, in plaats van 512 MB). Visalia zou de Nest Mini uit 2019 zijn en Pinecrest de 2020 Nest Audio.

Deze week verscheen een nieuw prototype apparaat met de codenaam "Clover." Deze functioneert met de Amlogic A113L chip. Hij is nog gehuld in mysterie, maar het zou een wat goedkoper model zijn. Of heeft Clover juist te maken met Chromecast Audio? Een andere mogelijkheid is dat Clover te maken heeft met de "Chromecast Audio" -opvolger die eerder al werd ontdekt. Al is daar alles alweer van verwijderd.

Nest-luidspreker

Er is een reden om te denken dat er een nieuwe Nest-luidspreker verschijnt. Er draait geen enkel Google-apparaat op de A113L-chip, dus dat moet wel een nieuwe gadget zijn. De specificaties zijn niet fantastisch, dus zou zomaar eens een Nest Home Mini-achtige gadget kunnen zijn. Plus, ook qua tijdsbestek is het in principe wel tijd voor een nieuwe minispeaker. En misschien wel de eerste speaker van Google die direct op Fuchsia werkt.

Dan is er door 9to5Google nog een andere codenaam gevonden: Buckeye. Sinds mei werken Amlogic-ontwikkelaars aan Fuchsia-ondersteuning voor de

A113X2 of "A5"-chip. Er is niet veel openbaar beschikbaar over deze chip, al is het waarschijnlijk een audiogerichte chip is met verbeterde functies voor machinaal leren. Iets wat we ook kennen uit, jawel, Nest-luidsprekers (onder de naam Synaptics AudioSmart).

Komt er een nieuwe Nest-speaker uit in 2023?

Aankondiging

Google moet het nog aankondigen, zou het dat doen in dezelfde week als het de Pixel-tablet aankondigd? Deze maand nog kwam het op een dinsdag met Nest-apparatuur en op donderdag met nieuwe Pixels. We wachten het af.

Wat zou jij graag willen in een nieuwe Nest-speaker? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk