Kopiëren-plakken eindelijk mogelijk in Google Drive door sneltoetsen

Kopiëren-plakken eindelijk mogelijk in Google Drive door sneltoetsen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google Drive heeft eindelijk sneltoetsen. Zo kun je binnen de tool knippen, kopiëren en plakken, waardoor je sneller je bestanden op orde hebt. Het is typisch een kwestie van: was dit er echt nog niet? Maar dat het er nu is, dat is een grote plus.

Sneltoetsen binnen Google Drive

De nieuwe sneltoetsen komen naar Drive op het web en alleen in de Chrome-browser. Daarnaast zijn de knoppencombinaties vrij standaard: Ctrl-C, Ctrl-X, Ctrl-V en Ctrl-Enter, daar houdt het bij op. Google schrijft: “Sneltoetsen besparen je tijd doordat je een of meer bestanden kunt kopiëren en deze met minder klikken naar nieuwe locaties in Drive en over meerdere tabbladen kunt verplaatsen.”

Daarnaast wordt een link naar het bestand en de titel ervan vastgelegd bij het kopiëren, zodat je ze gemakkelijk in een e-mailtje of document kunt plakken. Google: “Om je te helpen gemakkelijker bestanden op meerdere locaties te ordenen zonder noodzakelijkerwijs dubbele bestanden te maken, zullen Ctrl-C, Ctrl-Shift-V snelkoppelingen maken.” Je kunt bestanden of mappen openen in een nieuw tabblad met Ctrl+Enter. Zo kun je snel verschillende bestanden tegelijk bekijken en het ordenen makkelijker maken.

Kopiëren-plakken eindelijk mogelijk in Google Drive door sneltoetsen

Ctrl-C, Ctrl-V

Nu was het al vrij simpel om bestanden via slepen te verplaatsen, maar als je gewend bent om met knippen en plakken te werken, dan kan dat nu ook snel dankzij de toetsen. Als je Ctrl-C gebruikt en Ctrl-Shift-V, dan kun je dus een snelkoppeling maken om sneller bij een bestand te komen.

De schrijfster van dit stuk had het al (Google geeft het aan met een pop-up zodra je Drive in Chrome opent), maar het kan zijn dat het nog niet bij jou is gearriveerd. De uitrol is nu gestart en duurt nog een paar weken.

Kopiëren-plakken eindelijk mogelijk in Google Drive door sneltoetsen
Google Drive

Google Drive

In Google Drive kun je documenten en content te vinden zijn die je in de Google Cloud hebt staan. Met de app kun je deze content beheren en inzien. Standaard krijg j ..

Ben jij iemand die alles doet met sneltoetsen, of ga jij liever voor wat meer visuele aansturing via de muis? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk