‘Er komt een Samsung Galaxy Note 21, de laatste van de reeks'

‘Er komt een Samsung Galaxy Note 21, de laatste van de reeks'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung lanceert volgend jaar wel degelijk een Note-telefoon. De Note 21 wordt de laatste telefoon van deze reeks. Samsung kiest zijn Z Fold-reeks boven de Note-toestellen.

Samsung Galaxy Note 21

In 2012 deed Samsung smartphoneliefhebbers verbazen met de allereerste Galaxy Note. Hij had een (voor die tijd) groot 5,3 inch scherm en een geïntegreerde stylus. Het concept sloeg aan en zorgde voor een opkomst van grotere schermen in de smartphone-industrie. De Note bleef zo de grenzen verleggen als het om schermgrootte aankomt, terwijl de S Pen nieuwe functies kreeg, en de S20 Ultra heeft dit jaar een 6,9 inch AMOLED-paneel gekregen.

Toch krijgen we steeds meer stemmen te horen dat de bekende Note-reeks op zijn einde loopt. Volgens het Zuid-Koreaanse ET News gaat het bedrijf de Note 20 met de S21-reeks versmelten, en die laatste telefoon krijgt daarom ondersteuning voor de S Pen. Toch krijgen we volgens een anonieme insider nog wel een Note-telefoon volgend jaar: de Note 21. “In de tweede helft van 2021 komt er waarschijnlijk maar één model van de Note-reeks volgend jaar,, aldus de bron. “Samsung Electronics wil zich meer focussen op vouwbare smartphones dan op de Note-reeks in de tweede helft van 2021.”

‘Er komt een Samsung Galaxy Note 21, de laatste van de reeks' ‘Er komt een Samsung Galaxy Note 21, de laatste van de reeks'

De Samsung Galaxy Note 8

Verschillende bronnen bevestigen

Het is niet de eerste keer dat we te horen krijgen dat Samsung sterk wil inzetten op de Note-toestellen. Vorige week kregen we ook al van een andere Zuid-Koreaanse bron te horen dat de Note-telefoons vervangen worden door de Z Fold-toestellen, en dat ook deze vouwbare toestellen zullen werken met de S Pen. Eerder deze maand stelde ook de bekende geruchtenverspreider Ice Universe dat de S21 met de S Pen zal werken.

Voorlopig is het nog altijd onzeker wat nu echt het lot van de Note-reeks wordt, maar het is opvallend dat steeds meer verschillende bronnen stellen dat Samsung de reeks wil stopzetten. Al krijgen we dus volgend jaar nog wel de mogelijkheid om afscheid te nemen van de grote telefoons met S Pen. Heb jij ooit een Note gehad? Zweer jij bij al jarenlang bij de Note-reeks? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk