Naar content
Trending apps
 • Google Meet

 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

 • Xiaomi Mi Note 10 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

schermproblemen

Samsung plooit onder de druk: lancering Samsung Galaxy Fold uitgesteld

· 23-04-2019 10:44

Samsung heeft de lancering van de Samsung Galaxy Fold uitgesteld. Het scherm van de vouwbare telefoon zou bij verschillende journalisten en YouTubers stuk zijn gegaan en Samsung wil deze problemen eerst aanpakken.

Samsung Galaxy Fold

Zowel Samsung als Huawei hebben eerder dit jaar een vouwbare telefoon aangekondigd: de Samsung Galaxy Fold en de Huawei Mate X. Beide smartphonefabrikanten laten hiermee zien dat ze nog steeds weten te innoveren, maar misschien heeft Samsung zich iets te hard gehaast.

De Galaxy Fold werd namelijk vorige week verzonden naar een aantal journalisten en YouTubers om het toestel onder de aandacht te brengen voor de lancering op 26 april. Helaas pakt dat slecht uit voor Samsung want een aantal toestellen kampen met hardwareproblemen: het scherm was na één dag al stuk

De Koreaanse gigant heeft nu in een officieel bericht aangekondigd dat de lancering van zijn vouwbare telefoon wordt uitgesteld. De krant The Wall Street Journal weet dat de lancering ten minste wordt uitgesteld tot volgende maand. 

Tweets met gebroken schermen

Tech-YouTuber MKBHD waarschuwt op Twitter voor de beschermende laag die niet verwijderd mag worden

Kwetsbaar scherm

"De eerste bevindingen waarbij het scherm geïnspecteerd werd nadat de problemen werden gemeld, wijzen erop dat de schade te maken heeft met het feit dat de boven- en onderkant van het scherm kwetsbaar is aan het scharnier", zo luidt een deel van de verklaring van Samsung. "Er werd ook vastgesteld hoe het scherm werd beschadigd door elementen aan de binnenkant van het toestel." 

De commentaar van de journalisten had voor grootste gedeelte met het scherm te maken. De Galaxy Fold komt met een beschermende plastic laag die door sommigen als een gewone screenprotector werd aanzien, waardoor ze hem van het scherm verwijderden. Vervolgens moesten de testers vaststellen hoe hun Galaxy Fold-scherm binnen de kortste keren defect raakte. Al vertoonde het vouwbare scherm voor sommigen ook al beschadigingen zonder dat ze de beschermlaag hadden verwijderd, zoals Samsung ook bevestigt in zijn verklaring. 

Maatregelen

Samsung Galaxy Fold demo multitasking

"We zullen maatregelen nemen om het scherm beter te beschermen", zo luidt de verklaring van Samsung verder. "Daarnaast passen we de benodigde uitleg aan bij het toestel, ook met betrekking tot de beschermende laag, zodat onze klanten het meeste uit hun Galaxy Fold halen." Voorlopig blijft het dus afwachten wanneer we de lancering van de Fold zullen zien en welke maatregelen Samsung heeft genomen.

*Update 23-04 15.41 uur:  Wij hebben Samsung België om een verklaring gevraagd, maar daar hebben we nog geen antwoord op gekregen. Ondertussen hebben onze Nederlandse collega's wel een verklaring gekregen van Samsung Nederland omtrent de problemen met de Galaxy Fold:

"We hebben onlangs een compleet nieuwe mobiele categorie onthuld: een smartphone waarin we meerdere nieuwe technologieën en materialen hebben toegepast om een scherm te creëren dat flexibel genoeg is om te vouwen. Wij voelen ons gesteund door de positieve reacties over de Galaxy Fold. Hoewel veel reviewers het grote potentieel van het toestel met ons hebben gedeeld, hebben sommigen ons ook laten zien dat het toestel verdere verbeteringen nodig heeft om de beste gebruikservaring te kunnen garanderen. 

Om deze feedback goed te beoordelen en verdere interne testen uit te voeren, hebben we besloten de release van de Galaxy Fold uit te stellen.In de komende weken willen we de nieuwe releasedatum bekendmaken. 

Uit de eerste inspectie van de gerapporteerde problemen met het display blijkt dat deze verband kunnen houden met de impact op de bovenste en onderste blootgestelde delen van het scharnier. 

Wij nemen maatregelen om de displaybescherming te versterken. We zullen ook de handleiding over het gebruik van het display verbeteren, inclusief de beschermlaag, zodat onze klanten het meeste uit hun Galaxy Fold kunnen halen. 

Wij waarderen het vertrouwen van onze klanten. Zij zijn altijd onze topprioriteit. Samsung is vastberaden nauw samen te blijven werken met klanten en partners om de sector vooruit te helpen. Wij bedanken hen voor hun geduld en begrip." 

*Update 23-04 18.55 uur:  Na aandringen heeft ook Samsung België gereageerd met hetzelfde bericht als Samsung Nederland.

*Update 24-04 10.56 uur:  Isabelle Roels, Senior PR manager van Samsung Benelux, is hier vandaag verder op in gegaan:

"We hebben alle problemen in Amerika geïndentificeerd. Zelfs al zijn het early devices, willen we zeker zijn dat alle risico’s weggehaald worden om een optimale gebruikservaring van de Galaxy Fold te blijven garanderen. Vandaar dat de beschikbaarheid in de winkels met een aantal weken wordt verlaat. Het laat ons toe het onderzoek af te ronden.

Er zijn enkel problemen opgedoken in Amerika. Nergens anders, ook niet in België.
De exclusieve verkoopskanalen veranderen ook niet. Het blijft Proximus, SES en onze E-store.

Een nieuwe datum voor de Belgische lancering zal binnenkort gedeeld worden."

De nieuwste artikelen over Samsung Galaxy Fold

Updatenieuws: deze telefoons ontvangen een (beveiligings)update

Samsung sluit Galaxy Z Flip-fabriek na besmetting coronavirus

Dit is waarom OnePlus geen vouwbare telefoon maakt

'Samsung Galaxy Fold 2: oudere Snapdragon 855 om kostprijs te drukken'

‘Samsung Galaxy S20 en Fold 2 worden gelanceerd op 11 februari’

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Voor meer informatie over onze redactionele werking, klik hier.

Reacties (0)
Bezig met laden van reacties...