LastPass is gehackt: wat betekent het voor je wachtwoorden?

LastPass is gehackt: wat betekent het voor je wachtwoorden?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

LastPass, het bedrijf van de bekende wachtwoordbeheerder heeft bekend gemaakt dat het twee weken geleden het slachtoffer is geworden van hackers. Toch kan het gebruikers geruststellen, want er zijn geen opgeslagen wachtwoorden in de handen gevallen van de criminelen.

Lastpass-hack

LastPass-CEO Karim Toubba maakt de feiten zelf bekend in een blogbericht. Daarin vertelt de topman alleen dat er twee weken geleden vreemde activiteiten zijn vastgesteld in de ontwikkelaarsomgeving van LastPass. De feiten werden toen onderzocht en er is geen bewijs gevonden dat cybercriminelen ook toegang hadden tot LastPass' versleutelde kluis met wachtwoorden.

"We hebben vastgesteld dat een onbevoegde partij toegang heeft gekregen tot delen van de LastPass-ontwikkelaarsomgeving, en dat is gebeurt dankzij één gehackt account van een ontwikkelaar. De partij is met een deel van de broncode en vertrouwelijke technische informatie van LastPass aan de haal gegaan."

Als een reactie op het beveiligingsincident heeft LastPass stappen genomen om de beveiliging van zijn ontwikkelaarsplatform te versterken. Verder verzekert Toubba aan gebruikers dat er geen extra acties van hun kant nodig zijn, zoals het wijzigen van wachtwoorden of het masterwachtwoord. Al is het natuurlijk vanaf een beveiligingsoogpunt natuurlijk wel aangeraden om regelmatig je wachtwoorden te wijzigen.

Wees waakzaam

Opvallend is dat Toubba in zijn blogbericht bespreekt welke gegevens de criminelen hebben gestolen, maar het is niet duidelijk of de broncode ook echt het oorspronkelijke doel was. Hij sluit in het blogbericht niet uit dat de kwaadwillenden wel degelijk uit waren op de wachtwoorden van gebruikers. LastPass stelt ook niet of de gegevens die de hackers in handen kregen hen ook een voordeel kunnen opleveren bij een volgende aanval.

Wie alsnog zijn wachtwoorden wil wijzigen, kijkt het beste naar deze tips voor een sterk wachtwoord. Weet je van jezelf dat je nogal slordig bent met online beveiliging, lees dan deze tips. Vorig jaar heeft LastPass nog een valse melding verstuurd waarin ze gebruikers waarschuwden die zogezegd gehackt waren.

LastPass Password Mgr Premium*

LastPass Password Mgr Premium*

LastPass is een wachtwoord-beheer-app voor Android en zorgt voor een opslag van alle, gebruikte passwords. Deze worden veilig opgeslagen en kunnen gebruikt wordt in ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk