Lenovo A10 mini-laptop met Android gaat 229 euro kosten

Lenovo A10 mini-laptop met Android gaat 229 euro kosten

Bart Stoffels

door Bart Stoffels

Laatst geüpdatet

Mini

Dat pc-merk Lenovo - dat onder andere de fameuze ThinkPad laptops produceert - een boontje heeft voor Android, wisten we al. Nog niet zo lang geleden voelden we immers de Lenovo IdeaPad A1000 aan de tand. Nu komt Lenovo aandraven met de A10, een mini-laptop op basis van Android 4.2.

Lenovo A10

De A10 lijkt wel weggelopen uit het tijdperk van de netbooks. Je weet wel, toen zelfs de goedkoopste laptops nog dik duizend euro kostten was de netbook een populair maar vooral spotgoedkoop alternatief. Voor minder dan 300 euro had je een uiterst draagbaar miniatuurlaptopje dat Windows kon draaien maar voor de rest niet bijster geschikt was voor zwaar rekenwerk.

Quadcore

Ook de A10 beschikt over een klein 10,1 inch-scherm met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, en weegt minder dan 1 kilogram, maar daar houdt elke vergelijking met de netbook van weleer ook op.

Onder de motorkap vinden we immers geen x86-processor maar wel een RK3188 quadcore Cortex A9-processor met een kloksnelheid van 1,6 GHz, een unicum in dit soort laptops, aldus Lenovo. Krachtig genoeg voor de meeste toepassingen, en bovendien beweert Lenovo dat de A10 liefst negen uur aan een stuk films kan afspelen op een volle batterij.

300 graden

In tegenstelling tot HP of Asus maakte Lenovo het toetsenbord niet ontkoppelbaar van het scherm. In de plaats laat het aanraakscherm van de A10 zich 300 graden omklappen zodat je hem kunt gebruiken als semi-tablet of als entertainmentstation op je schoot.

Als de Lenovo A10 er in het echt even fraai uitziet als op de persfoto’s, dan kan dit weleens een interessant toestelletje blijken. De vraagprijs van 229 euro lijkt ons alvast uiterst scherp. Afwachten tot november, want vanaf dan ligt de Lenovo A10 in de winkelrekken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk