Lenovo IdeaPad Duet: voordelige Chrome OS-tablet en laptop in één

Lenovo IdeaPad Duet: voordelige Chrome OS-tablet en laptop in één

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Lenovo IdeaPad Duet

2-in-1 laptops die ook dienst doen als een tablet maken al enkele jaren hun opwachting. Met de Pixel Slate van Google hebben we al langer een Chome OS-tablet die met een afneembaar toetsenbord komt, maar Lenovo introduceert nu iets vergelijkbaars voor een goedkopere prijs.

[readmore articles="203429"]

De Lenovo IdeaPad Duet komt met een 10, 1 inch LCD-touchscreen dat een resolutie heeft van 1920 bij 1080 pixels. We zien duidelijke schermranden, maar dat is gezien de prijs begrijpelijk. Het scherm kan draaien tot een hoek van maximaal 135 graden dankzij zijn scharniersysteem. Lenovo stopt verder een MediaTek Helio P60T-chipset in het apparaat samen met 4 GB RAM en 128 GB opslag. De Chromebook heeft verder een 7180 mAh-accu die goed is voor een accuduur van 10 uur, en je laadt hem op met de enkele usb-c-aansluiting.

Meegeleverde accessoires

Lenovo heeft het apparaat uitgerust met twee camera's: een 8 MP camera op de achterkant en een 2 MP sensor aan de voorkant. Het apparaat draait op Chrome OS en het kan daarmee rekenen op software-ondersteuning tot acht jaar. Wat ook interessant is, is het meegeleverde toetsenbord dat aan de onderkant kan worden bevestigd. Er is ook een backcover waarmee je het apparaat rechtop kan zetten.

[readmore articles="203513"]

Lenovo IdeaPad Duet: voordelige Chrome OS-tablet en laptop in één

Beschikbaarheid

De Lenovo IdeaPad Duet kost 279 dollar, ofwel omgerekend 250 euro. Al is de officiële prijs in euro nog niet bekend. We weten ook nog niet wanneer we de Chromebook in Nederland mogen verwelkomen. Wat denk jij van dit voordelige 2-in-1 -toestel? Spreekt het jou aan, of had je liever een meer high-end Chromebook gezien zoals de Pixel Slate? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk