Lenovo lanceert IdeaPad Duet 5 Chromebook met OLED-scherm

Lenovo lanceert IdeaPad Duet 5 Chromebook met OLED-scherm

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Lenovo heeft een hele reeks producten aangekondigd waaronder de Duet 5 Chromebook. Dat is een 2-in-1-Chromebook bestaande uit een Chrome OS-tablet en een toetsenbord. De Duet 5 krijgt onder andere een OLED-scherm en een Snapdragon-processor.

Lenovo IdeaPad Duet 5 Chromebook

De IdeaPad Duet Chrome OS-tablet van Lenovo werd in 2020 geïntroduceerd als een multifunctioneel, lichtgewicht maar bovenal als voordelig alternatief voor de reguliere pc's, bijvoorbeeld de Surface-devices van Microsoft. Ik was positief verrast over de prijs-kwaliteitverhouding van dit 2-in-1-apparaat zoals je hier kunt lezen, en vandaag staat de opvolger alweer voor de deur en dat is een behoorlijke upgrade van het exemplaar van vorig jaar. Het gaat om de Duet 5 Chromebook die ook weer met een afneembaar scherm en een toetsenbord komt.

Groot OLED-scherm

Zo is het 10,1 inch IPS-scherm een 13,3 inch OLED-scherm geworden, en volgens Lenovo heeft de Duet 5 Chromebook daarmee een primeur. Het is de eerste 2-in-1-Chromebook met een OLED-scherm. Het scherm komt uit de fabrieken van Samsung en heeft ondersteuning voor het rijke DCI-P3-kleurenpalet.

Lenovo lanceert IdeaPad Duet 5 Chromebook met OLED-scherm

Snapdragon-chipset

De Duet 5 krijgt een Snapdragon 7c Gen 2 als chipset mee en dat zal het apparaat aanzienlijk sneller maken dan zijn voorganger. Daarnaast is er 8GB LPDDR4x werkgeheugen en 256GB eMMC SSD opslag. Aan de zijkanten zitten vier speakers, in plaats van twee bij de voorganger en er is ondersteuning voor Wi-Fi 5 en Bluetooth 5.1.

De Chrome OS-tablet kan 15 uur gebruikt worden zonder tussendoor te hoeven bijladen en is daardoor zeer geschikt voor studenten, zo geeft Lenovo aan. Daar dragen het toetsenbord met touchpad en de stylus ook aan bij want met deze accessoires tover je de tablet om in een pc. Zoals je hieronder ziet, heeft de folio kickstand nu ook een vakje om de stylus in op te bergen.

Lenovo lanceert IdeaPad Duet 5 Chromebook met OLED-scherm

Lenovo IdeaPad Duet 5 Chromebook kopen

De Lenovo IdeaPad Duet 5 Chromebook is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 499 euro en zal in oktober beschikbaar zijn in de kleuren Storm Grey en Abyss Blue.

Lenovo lanceert IdeaPad Duet 5 Chromebook met OLED-scherm

Lenovo IdeaPad Duet 5 Chromebook in de kleur Abyss Blue

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk