Nieuwe Lenovo Yoga Tab 11 en 13 hebben een wel heel bijzondere kickstand

Nieuwe Lenovo Yoga Tab 11 en 13 hebben een wel heel bijzondere kickstand

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het afgelopen jaar hebben we allemaal meer tijd doorgebracht op tablets om te leren, te streamen of te gamen. In het kader hiervan lanceert Lenovo verschillende nieuwe Androidtablets waaronder de Lenovo Yoga Tab 11 en 13 met bijzondere kickstand.

Lenovo Yoga Tab 13

De Lenovo Yoga Tab 13 is het premium model van de Androidtablets en dit apparaat werkt met een Lenovo Precision Pen 2.2 en roestvrijstalen kickstand die beide apart verkrijgbaar zijn. De roestvrijstalen standaard kun je gebruiken in de reguliere stand voor handsfree gebruik van de tablet. Daarnaast kan je de standaard als hanger gebruiken om de tablet ergens op te hangen. Dat zou misschien van pas kunnen komen in de keuken om een video met recepten te bekijken tijdens het koken of in de fitnesskamer om je workouts op beeld te bekijken. Of wellicht om aan de hoofdsteun in de auto te bevestigen zodat de kinderen op de achterbank series kunnen kijken. Als jij ideeën hebt voor deze bijzondere standaard, laat het dan weten in de reacties.

Nieuwe Lenovo Yoga Tab 11 en 13 hebben een wel heel bijzondere kickstand

Lenovo Yoga Tab 13 met kickstand

Volgens Lenovo kan de Yoga Tab 13 tot wel 12 uur lang video streamen op een enkele acculading. De tablet heeft een 2K LTPS-display, met 400 nits helderheid, 100 procent sRGB-kleurengamma, een verversingssnelheid van 60 Hz en Dolby Vision HDR-ondersteuning. Met een meegeleverde micro-HDMI-naar-USB-kabel kun je de Yoga Tab 13 gebruiken als een draagbaar tweede beeldscherm voor een laptop of pc. Via de dubbele microfoons kan de Google Assistant je stemopdrachten oppikken.

Nieuwe Lenovo Yoga Tab 11 en 13 hebben een wel heel bijzondere kickstand

Lenovo Yoga Tab 13

De Yoga Tab 13 heeft aan de voorkant een 8 MP-camera met ondersteuning voor gezichtsontgrendeling en in totaal vier JBL-speakers. De tablet komt tevens met Dolby Atmos-ondersteuning en een USB-C naar 3.5 mm hoofdtelefoonaansluiting wordt ook meegeleverd. Dit alles wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 870-processor en de tablet heeft 8 GB LPDDR5-geheugen, WiFi 6-ondersteuning en een USB-C-oplaadpoort.

Lenovo Yoga Tab 11 

Bovendien heeft Lenovo de nieuwe Yoga Tab 11 aangekondigd. Deze tablet heeft ook een standaard die ook dienst doet als hanger, samen met een 11-inch 2K IPS-scherm en Dolby Vision en Atmos-ondersteuning. De tablet van 655 gram werkt op een MediaTek Helio G90T octa-core processor en beschikt over 8 GB LPDDR4 RAM en 256 GB opslagruimte.

De Yoga Tab 11 heeft vier luidsprekers en dubbele microfoons, een video-afspeeltijd van maximaal 15 uur, ondersteuning voor snel opladen via USB-C en een functie voor gezichtsontgrendeling. Er is een 8 MP camera aan de voorkant en nog een camera aan de achterkant.

Nieuwe Lenovo Yoga Tab 11 en 13 hebben een wel heel bijzondere kickstand

Lenovo Yoga Tab 11

De Yoga Tab 11 is volgens Lenovo gezinsvriendelijke en beschermt de ogen tegen schadelijk blauw licht. Met de optionele Lenovo Precision Pen 2 kunnen kinderen met Google Kids Space aan de slag. Dat is een speciale modus op tablets voor kinderen en ze bevat bevat allerlei apps voor kinderen tot 9 jaar.

Prijzen en beschikbaarheid

Lenovo gaat de concurrentie aan met Samsungs Galaxy Tab S7-serie en biedt de 13-inch Yoga Tab 13-tablet aan voor 799 euro. De tablet is naar verwachting vanaf juni verkrijgbaar. De 11-inch Yoga Tab 11-tablet ligt in juli in de winkels vanaf 349 euro.

Lenovo Tab P11 Plus, Lenovo Tab M7 en Tab M8

Lenovo lanceert daarnaast de Tab P11 Plus en deze tablet beschikt over een 11-inch scherm met 2000 x 1200 pixels, vier luidsprekers met Dolby Atmos-ondersteuning, een octa-core MediaTek G90T-chipset en tot 6 GB geheugen. De tablet weegt 490 gram en heeft een microSD-slot, LTE-ondersteuning, een USB-C-poort, een 8 MP camera aan de voorkant en een 13 MP aan de achterkant. Lenovo zegt dat je tot 12 uur video kunt afspelen met één keer opladen.

Lenovo heeft tevens de Tab M7 en Tab M8 vernieuwd. De opvolgers komen beide met de speciale kindermodus Google Kids Space en TDDI-schermen. De processors zijn geüpgraded en volgens Lenovo kun je op de Tab M8 tot 15 uur video afspelen.

Nieuwe Lenovo Yoga Tab 11 en 13 hebben een wel heel bijzondere kickstand

Lenovo Tab M8 (3e generatie)

Prijzen en beschikbaarheid

De 11-inch Lenovo Tab P11 Plus tablet is in juli verkrijgbaar vanaf 299 euro. De 7-inch Lenovo Tab M7 (3e generatie) is vanaf deze maand verkrijgbaar voor een adviesprijs vanaf 119 euro. De 8-inch Lenovo Tab M8 is verkrijgbaar vanaf 159 euro en ligt pas in september in de winkels.

Al deze Androidtablets komen met Entertainment Space. Dit is een media-overzicht met games, video's en e-books en je leest er hier alles over.

Nieuwe Lenovo Yoga Tab 11 en 13 hebben een wel heel bijzondere kickstand

Lenovo Tab M7 (3e generatie)

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk