Het is officieel: LG stopt met smartphones maken

Het is officieel: LG stopt met smartphones maken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De geruchten uit het thuisland Korea blijken op waarheid te zijn gebaseerd, LG stapt uit de smartphonemarkt. De Zuid-Koreaanse fabrikant zal zijn huidige telefoons nog voor een onbekende periode ondersteunen.

LG stapt uit de mobiele smartphonemarkt

Terwijl de verliezen blijven toenemen, heeft de lange tijd worstelende telefoondivisie van LG officieel de handdoek in de ring gegooid. In een verklaring zegt het bedrijf: "In de toekomst zal LG zijn mobiele expertise blijven benutten en gerelateerde technologieën zoals 6G blijven ontwikkelen om de concurrentiepositie op andere gebieden verder te versterken." LG gaat zich concentreren op groeimarkten zoals onder andere elektrische voertuigcomponenten, IoT-apparaten, smarthome, robotica, kunstmatige intelligentie en business-to-business-oplossingen.

Het bedrijf heeft niets gezegd over mogelijke ontslagen, behalve dat "details met betrekking tot werkgelegenheid op lokaal niveau worden bepaald". LG zegt dat het verwacht de sluiting van het bedrijf eind juli van dit jaar te hebben afgerond. De elektronicagigant is nog van plan om zijn smartphoneafdeling te verkopen, maar dat is eerder niet gelukt. LG heeft verder geen details bekend gemaakt hierover.

Het is officieel: LG stopt met smartphones maken

LG Optimus 2X uit 2011

Updates voor bestaande telefoons

De voorraad van bestaande telefoons zal worden uitverkocht en LG zal zijn producten blijven ondersteunen "gedurende een periode die per regio zal verschillen." De bijzonder vormgegeven LG Velvet en LG Wing waren de laatste smartphones van de elektronicafabrikant.

En de LG Rollable dan?

Onlangs kreeg de bijzondere LG Rollable nog wel een bluetooth-certificering. De Rollable is zoals de naam doet vermoeden een oprolbare smartphone en LG zou de eerste fabrikant zijn die zo'n product voor consumenten naar buiten brengt. Met de aankondiging van vandaag staat deze lancering op losse schroeven.

https://giphy.com/gifs/lg-rollable-2FWsC5c8bALdFRt1GZ?utm_source=iframe&utm_medium=embed&utm_campaign=Embeds&utm_term=https%3A%2F%2Fandroidworld.nl%2F

Eerste LG-telefoon met Android

LG is een Android-fabrikant van het eerste uur. Sinds 2009 bracht LG elk jaar smartphones met dit besturingssysteem uit en die lange geschiedenis begon met de LG GW620. Dit toestel had 3 inch-touchscreen, een een 5 megapixel camera, 150 MB intern geheugen, een 1500 mAh accu, Android 1.5 en een qwerty-toetsenbord. In juni van 2010 volgde de LG Optimus GT540. Dit toestel had een 3 inch scherm, Android 1.6 en een 600 MHz Qualcomm-processor.

Het is officieel: LG stopt met smartphones maken

LG GW620

Daarna volgde de Optimus One die in oktober van 2010 werd gelanceerd en de welbekende LG Optimus 2X, LG Optimus 3D en LG Optimus 4X HD. De 2X was 's werelds eerste smartphone met een dual-core processor, met de 3D kon je 3D-foto's en - filmpjes maken en de 4X was één van de eerste telefoons met een quad-core processor en NFC. Andere bekende LG-telefoons waren de uitschuifbare LG G KG800 Chocolate en de LG Voyager.

Het is officieel: LG stopt met smartphones maken

LG Optimus One

Meer recentere LG-telefoons zijn de LG L-serie, LG F-serie, LG Q-serie, LG V-serie, en natuurlijk de G-serie die eindigde met de LG G8 ThinQ, de goedkopere LG G8s ThinQ en de LG G8X ThinQ. De geschiedenis van LG Mobile wordt afgesloten met de LG Velvet en LG Wing.

Het is officieel: LG stopt met smartphones maken

LG G8X ThinQ met Dual Screen

Welke LG-telefoons heb jij gehad?

Welke LG-telefoons heb jij gehad en wat zijn jouw ideeën over deze beslissing van de fabrikant? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Het is officieel: LG stopt met smartphones maken

LG Wing

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk