Made by Google 2019: dit is wat wij allemaal verwachten

Made by Google 2019: dit is wat wij allemaal verwachten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Pixel 4 en Pixel 4 XL

Googles eigen smartphones zullen natuurlijk de hoofdrol krijgen op het jaarlijkse lanceringsevenement. Op 15 oktober staan de Google Pixel 4 en Google Pixel 4 XL in de spotlights. Al is er naar aloude traditie ook weer veel informatie over de telefoons gelekt. Google gaf dit keer zelf de voorzet door als eerste renders van de Pixel 4 op Twitter te tonen. Daarna volgden de verwachte lekken over de specificaties en 4K-hands-on-video's.

[readmore articles="202586"]

We weten dat Google dit keer focust op een geavanceerde gezichtsherkenning, en verder wordt de hoofdcamera dit keer bijgestaan door twee andere lenzen. Recent kregen we ook nog een nieuwe camerafunctie genaamd Dual Exposure waarmee je de schaduw en hooglichten van een foto kan aanpassen. Google gaat dit keer ook met verbeteringen komen voor het scherm van zijn telefoon, want dat krijgt een 90 Hz-verversingsgraad. Dit keer verschijnt er naast een witte en zwarte kleur ook een oranje Pixel 4.

> Je ontdekt hier alles wat we al weten over de Google Pixel 4 en de Pixel 4 XL

Google Nest Mini

Vorig jaar kregen we geen smart speakers te zien tijdens Made by Google 2018, maar Google trakteerde ons op de Nest Hub. Dit keer is er informatie gelekt over een opvolger voor de Google Home Mini, die 'Nest Mini' zal heten. Google maakte namelijk bekend dat het alle slimme apparaten wil bundelen onder de Nest-naam.

[readmore articles="201652"]

De Nest Mini zal dezelfde vorm krijgen als de huidige Home Mini, maar hij komt met betere geluidskwaliteit volgens het eerste gerucht over het apparaat. Gebruikers van de Home Mini bedenken vandaag allerlei manieren om de speaker op te hangen of het geluid meer naar voren te richten, en daarom komt Google met een muurbeugel voor zijn Nest Mini.

De Nest Mini passeerde ook bij de Amerikaanse regulator FCC, en zo kregen we de bevestiging dat Google de speaker voorziet van een 3,5 mm audiojack. Met die poort zal het vermoedelijk mogelijk worden om andere speakers aan te sluiten op de Nest Mini.

Google Pixelbook Go

Vorig jaar bracht Google met de Pixel Slate een 2-in-1 Chromebook uit die ook als tablet dienst kan doen. De nieuwe Pixelbook Go die we dit jaar verwachten gelijkt veel meer op de klassieke Chromebook. We leerden dan ook dat Google zich op laptops wil richten en niet langer op de verkoop van tablets. Hij komt in tal van modellen met processors die variëren van een Intel Core m3 tot een Core i7-processor. De duurdere apparaten komen met een 4K-touchscreen, terwijl de voordeligere een 13,3 inch Full HD-paneel hebben.

Recent lekten ook de eerste foto's van de Pixelbook Go, en daarop zien we dat het apparaat qua design veel gelijkenissen vertoont met de Apple MacBooks. Toch pakt Google wel uit met een bijzondere geribbelde onderkant waarmee de Pixelbook Go beter in de hand ligt als je hem draagt. Het apparaat heeft twee usb-c-poorten en een 3,5 mm audiojack. De twee speakers van de nieuwe Pixelbook zijn naar voren gericht, en hij verschijnt in de kleuren 'Not Pink' en 'Just Black'.

Google Nest Wifi

We krijgen dit jaar een tweede versie van de Google Wifi, die Google Nest Wifi zal heten volgens een recent gerucht. nest Wifi maakt het gemakkelijk om met wifi te verbinden en te controleren welke apparaten allemaal verbonden zijn. Het apparaat zal dit keer afstappen van de witte vormfactor van zijn voorganger, en Nest Wifi komt daarom met meerdere kleuren.

Al is de opvallendste nieuwe toevoeging ongetwijfeld de ingebouwde speaker en Google Assistent-integratie. De Nest Wifi is vorige maand verschenen bij de Amerikaanse regulataor FCC, en zo ontdekten we dat er twee modellen onderweg zijn: een lang en een breed exemplaar. De speakers zouden deel uitmaken van de wifi-beacons die met de Nest Wifi komen en het wifi-signaal helpen te verspreiden. De kwaliteit van de audio zou vergelijkbaar zijn met wat we mogen verwachten van de Nest Mini.

Google Pixel Buds 2

Naast de Pixel 4-reeks en de Pixelbook Go verwachten we nog een ander apparaat dat de naam Pixel zal dragen, namelijk de Pixel Buds 2. Google zou een nieuw paar draadloze oortjes voorzien, al is de informatie over dit product slechts afkomstig vanuit één bron. Daarnaast ontbreken ook nog zowat alle details over de oortjes. We weten dat de eerste Pixel Buds werkten met Google Assistent en onder meer realtime kunnen vertalen.

We verwachten dat Google dit keer zal kiezen voor een volledig draadloos exemplaar, zonder kabel die beide oortjes met elkaar verbindt. Verder weten we ook dat de Fast Pair en Bluetooth Dashborad-functie van Android 10 de gebruikerservaring voor draadloze oortjes kunnen verbeteren. De enige informatie die de komst van nieuwe Pixel Buds 2 verder ondersteunt, is een gelekte specificatielijst van de Pixel 4 die aantoont dat Google geen oortjes zal meeleveren met zijn telefoons. Op die manier zou het bedrijf Pixel 4-gebruikers kunnen aansporen om voor de nieuwe draadloze oortjes te kiezen.

Zijn er nog verrassingen?

Google is ontzettend slecht in het bewaren van geheimen, dat hebben we de afgelopen jaren wel geleerd. Producten die op Made by Google worden voorgesteld zijn eerst veelvuldig het onderwerp in verschillende lekken. Als we toch één product naar voren mogen schuiven wat nog niet is gelekt in de media, maar wat Google weleens achter de hand zou kunnen houden, dan is het wel een 'Pixel Watch'.

Recent is naar buiten gekomen dat Google destijds een Wear OS-horloge wilde uitbrengen maar dat het project is geschrapt, omdat het bedrijf nog volop in de overgangsfase was van Nexus naar Pixel. Het is opmerkelijk te noemen dat het verhaal nu bekend is geraakt, en daarnaast weten we dat Google nog volop technologie patenteert die specifiek is voor horloges.

De lancering van een eigen horloge is dus niet ondenkbaar, net zoals we blijven hopen dat een oranje Pixel 4 een ultieme hint is voor een komst van de Pixel-telefoons naar Nederland.

Wanneer begint Made by Google?

Op 15 oktober houdt Google zijn grote lanceringsevenement in New York, maar voor de lezers van Androidworld zal Google Nederland een eigen Viewing Party houden waarbij je met een stuk pizza erbij naar de livestream zal kunnen kijken. Het evenement vindt plaats op 15 oktober om 15:30 uur op het Google-kantoor in Amsterdam. Als jij erbij wil zijn dan kan je je hier inschrijven.

[readmore articles="195035"]

De livestream zelf begint om 16:00 uur en je zal dinsdag hier op Androidworld een link vinden waarmee je de livestream kan volgen. Onze redactie brengt je die dag ook op hoogte van het laatste nieuws over het evenement. Ga jij naar Made by Google kijken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk