Made by Google krijgt een podcast, geleid door een Nederlander

Made by Google krijgt een podcast, geleid door een Nederlander

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google lanceert een nieuwe podcast, genaamd Made by Google. De podcast wordt geleid door de Nederlandse PR-man van het bedrijf, Rachid Finge. De eerste aflevering staat in het teken van smartphonecamera’s, wat uiteraard vooral draait om de zoomfunctie van de net aangekondigde Pixel 7-telefoons.

Made by Google

Google schrijft: “We beginnen met te kijken naar het summum van wat camera's vandaag de dag kunnen bereiken. We beginnen met de vraag waarom je bereid bent een camera van 10.000 dollar mee te slepen. Wat maakt het de moeite waard? Zijn het bestandsformaten? Is het weinig licht? Is het de beeldsnelheid? Is het de resolutie? Is het de bitrate? Is het dynamisch bereik? Is het de zoom? Is het creatieve bediening? Wat maakt dat apparaat de moeite waard?”

In de podcast krijg je een kijkje achter de schermen bij Google en word je in een half uur ingelicht over waarom Google bepaalde keuzes maakt. In deze aflevering wordt Isaac Reynolds geïnterviewd: hij is product manager van de Pixel-camera. Er wordt gesproken over de geschiedenis van computergestuurde fotografie en vervolgens wordt er dieper ingezoomd (sorry voor die woordgrap) op de mogelijkheden die Google toevoegt aan de camera in zijn smartphone(s).

De camera van Pixel 7

Het leuke is dat niet alleen wordt stilgestaan bij het nu: er wordt ook een klein inkijkje in de toekomst gegeven. Zo geeft Reynolds aan: “Waar ik het meest naar uitkijk, is waarschijnlijk generatieve modellen en multicamera fusie. We hebben met de laatste generaties Pixel echt laten zien wat generatieve modellen kunnen doen voor het vervagen van gezichten en Magic Eraser. En we hebben laten zien wat multicamera fusie kan doen voor zoom, voor Fusion Zoom en voor Fusion Deblur, waar we het vandaag over hebben gehad. Ik denk dat je op die gebieden meer voorbeelden voor gebruik gaat zien.”

Elke donderdag verschijnt er een nieuwe Made by Google-podcast. De volgende staat in het het teken van beveiliging. Je vindt de podcast op Google Podcasts, YouTube, Spotify en Pocket Casts.

Ga jij hem luisteren, deze podcast? Laat het achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk