Meta wil nu geld slaan uit WhatsApp en Messenger

Meta wil nu geld slaan uit WhatsApp en Messenger

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Meta zag de afgelopen maanden zijn aandeel kelderen naarmate het bedrijf miljarden blijft uitgeven aan investeringen in de metaverse. Wat dan weer geld moet opbrengen zijn de berichtenapps WhatsApp en Messenger, dat stelt CEO Mark Zuckerberg.

Verdienen aan WhatsApp

Meta-CEO Mark Zuckerberg maakte de voorbije maanden nog eens duidelijk dat zijn bedrijf blijft geloven in een toekomst in de metaverse. De metaverse zijn virtuele werelden en toepassingen die je via een VR-headset kan ervaren. Meta investeert miljarden in sociale functies en zakelijke tools voor de metaverse, maar steeds meer aandeelhouders haken af.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de CEO van Meta nu spreekt over nieuwe bronnen van inkomsten om het vertrouwen in Meta weer te doen groeien. "We hebben het vaak over kansen op lange termijn zoals de metaverse, maar de realiteit wil dat zakelijke communicatie waarschijnlijk de volgende grote pilaar wordt van ons bedrijf. We willen de komende tijd meer verdienen met WhatsApp en Messenger", dat vertelde Zuckerberg tegen Reuters.

Avatars personaliseren?

De CEO van Meta spreekt duidlelijk over het verdienmodel voor "zakelijke communicatie" via WhatsApp en Messenger, dus het is nog de vraag of de consument iets gaat merken van de manieren waarop Meta geld wil slaan uit zijn berichtendiensten.

De voorbije weken hebben we het al meermaals gehad op Androidworld over de nieuwe avatars van WhatsApp en hoe Meta die zou kunnen gebruiken om microtransacties toe te voegen aan de berichtendienst. Meta zou gebruikers kunnen laten betalen om hun avatars te personaliseren met onder andere speciale outfits en kapsels die met echt geld worden gekocht. Daarna kan je diezelfde avatars dan als sticker gebruiken in gesprekken. Of die functies er ook echt aankomen, valt nog af te wachten.

De Avatars in WhatsApp

De Avatars in WhatsApp

Mataverse blijft belangrijk

Toch lijkt het er niet op dat Meta met deze uitspraken wil bedoelen dat het bedrijf minder zal focussen op zijn investeringen in virtual reality. Zuckerberg heeft opnieuw bevestigd dat het metaverse-project waardevol is. "Dit is op sommige gebieden het meest uitdagende werk... maar ik denk ook dat dit werk het meeste potentieel en waarde heeft op termijn."

Als je meer wil weten over de metaverse, verwijzen we je graag naar dit artikel dat alles uitlegt. Wat verwacht jij van de nieuwe verdienmodellen voor WhatsApp en Messenger? Laat het ons weten in de reacties.

Meta wil nu geld slaan uit WhatsApp en Messenger

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk