Microsoft verrast: nieuwe onthullingen vandaag over ChatGPT

Microsoft verrast: nieuwe onthullingen vandaag over ChatGPT

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Microsoft houdt op 7 februari een onverwachte persconferentie waar het informatie geeft over een aantal projecten. Het gaat zo goed als zeker om integraties van ChatGPT in de zoekmachine Bing en in andere diensten van Microsoft. De AI-oorlog met Google is nu pas echt begonnen.

Microsofts verrassingsevenement

Een aantal journalisten in de VS hebben een uitnodiging gekregen voor een 'verrassingsevenement' van Microsoft. Ze reizen op 7 februari naar het hoofdkantoor in het Amerikaanse Redmond om daar meer te leren "over de voortgang van een paar spannende projecten", dat schrijft The Verge.

Alles wijst erop dat Microsoft meer gaat bekendmaken over een integratie van de slimme taalbot ChatGPT in zijn diensten. Microsoft investeerde al meer dan 10 miljard dollar in de start-up OpenAI dat de tool ontwikkelt en er doen al langer geruchten de ronde over een Bing-integratie. Microsofts zoekmachine zou dankzij ChatGPT in volzinnen kunnen antwoorden op vragen van gebruikers. Het is ook Interessant dat de taalbot voor het eerst toegang krijgt tot actuele informatie, waar de kennis van de ChatGPT-previewversie vandaag beperkt is tot data die dateert uit 2021.

Schaakspel

Nu is het natuurlijk geen toeval dat Microsoft uitgerekend vandaag met een verrassingsevenement komt. Het is bekend dat Google werkt aan een concurrent voor ChatGPT en dat het daar op 8 februari meer over wil vertellen. Microsoft wil Google te snel af zijn door een dag eerder onthullingen te doen. Het is een schaakspel op hoog niveau, waarbij de aandacht van gebruikers en het geld van aandeelhouders de inzet zijn.

Google verraste ons dan weer op maandag, door alvast de essentie uit de doeken te doen. We kwamen al te weten dat Google zelf een taalbot ontwikkelt genaamd 'Bard' en dat het systeem "binnenkort" wordt geïntegreerd in zijn zoekmachine. Na de eerste interne testen wil Google ook gebruikers toegang geven, vergelijkbaar met de previewversie van ChatGPT, die momenteel loopt.

De uitvoering is alles

Of we straks met zijn allen gaan praten met Bard, of toch het werkwoord 'bingen' gewend zullen raken, dat blijft voorlopig de vraag. Nu het duidelijk is dat beide techgiganten met een vergelijkbare snelheid bewegen, zal bijna alles afhangen van de uitvoering. Staat Bard al even ver als de technologie van OpenAI? Welk bedrijf kan de technologie op de beste manier integreren in zijn zoekmachine.? We gaan het de komen maanden ontdekken.

De populairste artikelen over kunstmatige intelligentie

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk