MIUI 12.5-update laat je Xiaomi-apps verwijderen van je telefoon

MIUI 12.5-update laat je Xiaomi-apps verwijderen van je telefoon

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi laat je binnenkort zijn eigen apps op telefoons verwijderen. De functie maakt deel uit van de MIUI 12.5-update die dit voorjaar wordt uitgerold.

Xiaomi-apps verwijderen

Elke telefoon komt met voorgeïnstalleerde apps, en dan gaat het zowel om de vaste Google-diensten als om eigen apps van fabrikanten. Het is daarom naast Google Foto's op je telefoon waarschijnlijk ook een galerij-app of tweede 'Foto's'-app terugvindt.

Voorgeïnstalleerde apps van fabrikanten zijn niets nieuw, maar per merk verschilt wel het aantal apps dat je zo op je telefoon krijgt. Xiaomi neemt nu het initiatief om gebruikers zelf te laten bepalen welke apps ze willen gebruiken. In MIUI 12.5 de komende update voor Xiaomi's softwareschil kunnen gebruikers het overgrote deel van de Xiaomi-apps verwijderen. Dat heeft het bedrijf maandag bekend gemaakt in een persbericht na de lancering van de Xiaomi Mi 11 in Nederland.

MIUI 12.5-update laat je Xiaomi-apps verwijderen van je telefoon

Xiaomi toont welke apps wel en niet te verwijderen zijn

Xiaomi laat alvast in een afbeelding zien welke apps te verwijderen zijn en welke niet, maar per regio kunnen er verschillen optreden, dat maakt de fabrikant bekend. We zien bijvoorbeeld dat apps zoals de telefoon-app en camera-app niet te verwijderen zijn, maar ook bijvoorbeeld Xiaomi's beveiliging-apps en de galerij blijven hoe dan ook op je telefoon. Het was al langer mogelijk om Xiaomi-apps uit te schakelen op je telefoon en zogenaamde bloatware-apps, ofwel apps van derden, kan je al volledig verwijderen.

MIUI 12.5

Verder introduceert Xiaomi met MIUI 12.5 voornamelijk verbeteringen voor de systeemprestaties. De software gaat efficiënter met de processorkracht van je apparaat om, en dat moet leiden tot betere prestaties.

De nieuwe update naar MIUI 12.5 verschijnt in het tweede kwartaal van 2021. Hij is als eerste beschikbaar op de Mi 10T, 10T Pro, Mi 10, Mi 10 Pro en de Mi 11. Je ontdekt hier meer over de functies van MIUI 12.5 en de telefoons die in aanmerking komen voor de update

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk