Mobile Vikings zal zich onder Proximus sterker op Wallonië focussen

Mobile Vikings zal zich onder Proximus sterker op Wallonië focussen

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Hoewel Mobile Vikings nog niet in handen is van telecomoperator Proximus, beraad het zich toch over de toekomst van de MVNO-operator. Proximus CEO Guillaume Boutin zegt kansen te zien om het bedrijf prominenter op de kaart te zetten in Wallonië en het doelpubliek uit te breiden.

Uitbreiding naar Wallonië

Mobile Vikings is momenteel alvast actief in Wallonië, maar weet daar vooralsnog niet het aandeel dat het in Vlaanderen heeft te evenaren. Van zodra Proximus de telecomoperator overneemt zal er gewerkt worden aan plannen om dit te veranderen, zo stelt de Franse Proximus-CEO. Daarvoor zal eerst wel groen licht moeten worden gegeven voor de overname van Mobile Vikings en Jim Mobile. Hoewel de overnamedeal in december werd gesloten, moet de mededingingsautoriteit nog naar de zaak kijken.

Boutin zegt in een verklaring tegenover persbureau Belga dat hij verwacht dat de overname zonder problemen goedgekeurd zal worden. Na de overname zal Mobile Viking zowel als merknaam en als concept blijven bestaan – daarbij zal de afdeling van Proximus ‘erg onafhankelijk’ bestuurd worden. Wat daarbij volgens de CEO belangrijk is, is dat Mobile Vikings zijn ‘uitdagersrol’ zal behouden; met de overname hoopt de topman dat die rol ook tot een positieve wending kan leiden in Wallonië.

Overname van DPG Media

Nadat DPG Media jaren geleden eigenaar werd van Mobile Vikings en Jim Mobile, werd in december duidelijk dat het mediaconcern op zoek was naar een koper. Na het afronden van de overname, kan een Mobile Vikings of Jim Mobile-klant voortaan surfen via het Proximus-netwerk. Daarmee eindigt het MVNO-tijdperk bij Orange, waar Mobile Vikings zich in 2018 toe wendde nadat het zich afsloot van het Base-telecomnetwerk.

Mobile Vikings zal zich onder Proximus sterker op Wallonië focussen

Mobile Vikings positioneert zich graag als een 'buitengewone' provider met extra's als zijn Viking Deals

Wat de precieze plannen zijn van Proximus met de twee nieuwkomers in de Proximus-groep blijft op het moment van schrijven nog koffiedik kijken. Boutin zegt wel dat het aanbod (van Mobile Vikings), als het eenmaal onder de vlag van Proximus staat, in Wallonië naar voren geschoven kan worden. In hoeverre Proximus daarmee zijn achterstand op Telenet/Base in Wallonië kan inlopen, blijft onzeker.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk