Processor Samsung Galaxy A53 valt volgens benchmarktest tegen

Processor Samsung Galaxy A53 valt volgens benchmarktest tegen

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Informatie over de processor en het werkgeheugen van de Samsung Galaxy A53 is gelekt. Uit een Geekbench-score kunnen we opmaken dat de processor beschikt over de ARM Mali G68 GPU, een grafische kaart die al twee generaties oud is. Een kleine teleurstelling dus voor de gamers onder ons.

Nieuwe processor

In Geekbench zien we verder dat de Samsung Galaxy A53 gaat beschikken over een nieuwe Exynos-processor van Samsung, de Exynos 1200. Een octa-core processor met twee CPU-kernen die draaien op een kloksnelheid van 2.4Ghz en zes kernen die een kloksnelheid hebben van 2.0Ghz. De processor maakt dus gebruik van het 'big.Little' principe van ARM. Hierbij draait de telefoon bij normale taken op de zes tragere, maar ook zuinigere, 2.0Ghz cores en bij zware taken op de twee snellere 2.4Ghz cores. Welke ARM-processoren hiervoor gebruikt worden is nog niet bekend. De Galaxy A53 zou verder moeten beschikken over 6 GB aan werkgeheugen. Het is nog niet bekend hoeveel opslagcapaciteit de telefoon gaat meekrijgen. Naar alle waarschijnlijkheid zou dit 128 GB aan opslag worden.

Zoals in het intro al genoemd is de GPU van het toestel een oudere variant, dit kan inhouden dat grafisch zware games niet heel vloeiend en soepel zullen draaien. De mogelijke verbetering voor de grafische prestaties in Samsung smartphones wordt in dit toestel dus nog niet toegepast.

Processor Samsung Galaxy A53 valt volgens benchmarktest tegen

5G en vloeiend beeldscherm

De Samsung Galaxy A53 zou volgens de geruchten standaard beschikken over 5G. We zullen dus waarschijnlijk geen aparte 4G- en 5G-editie krijgen. Het beeldscherm van de Galaxy A53 zou weer een 6.5 inch-variant worden met FullHD+ resolutie. Daarnaast zal het toestel beschikken over een 120 Hz scherm. De accu van het toestel zou met 4860 mAh groter moeten worden dan de 4500 mAh accu van de Samsung Galaxy A52.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Samsung Galaxy A53? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk