Motorola Razr 2023 gelekt: enorm scherm op achterkant

Motorola Razr 2023 gelekt: enorm scherm op achterkant

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De eerste renders van de aankomende Motorola Razr 2023 zijn gelekt. Alles wijst erop dat Motorola dit jaar een grote stap vooruit zet met zijn toptoestel, dat verklapt het enorme scherm aan de achterzijde. We herkennen daar ook een nieuwe interface met een volwaardige app-launcher.

Motorola Razr 2023

De originele Samsung Galaxy Z Flip en Motorola Razr waren de eerste vouwbare telefoons ooit in 'flipvorm', maar vandaag zijn er wel meer kapers op de kust. De OPPO Find N2 Flip is er zo een en het toestel werd recent nog in Nederland en België voorgesteld. Daarnaast wordt er ook een aankomende OnePlus-foldable gefluisterd.

Het is dus aan Motorola om met zijn aankomende model het verschil te maken en dat wil het merk schijnbaar doen met een enorm coverscherm. Evan Blass deelt de eerste renders op Twitter en die spreken boekdelen. Zonder dat we specificaties krijgen, zien we al dat het coverscherm dit keer bijna de helft van de achterzijde inneemt. Er zijn drie inkepingen zichtbaar voor de cameralenzen en een flitser.

Tweede startscherm

Maar los van de hardware komen we nog meer interessante dingen te weten. De telefoon kan al je meldingen in een volwaardig overzicht weergeven op het coverscherm, zonder dat je dus je telefoon hoeft open te klappen. Daarnaast bespeuren we alvast een applauncher, alsof het een tweede startscherm is.

Anders dan Samsung experimenteerde Motorola al eerder met een aangepaste interface voor bepaalde apps op het coverscherm. Mogelijk kan je op het nieuwe model alle apps openen met het tweede scherm, vermits het nu even breed is geworden als het hoofdscherm. Je hoeft dan alleen wat vaker te scrollen. Voorlopig blijft dat laatste slechts speculatie en we wachten dus op meer informatie die dat bevestigt.

Beschikbaarheid

Er is nog niets bekend over de prijs en de lanceringsdatum van de Motorola Razr 2023. De Razr 2022 verscheen voor 1199,99 euro op de markt. Als vorige Razr-lanceringen ons iets leren, komt het toestel mogelijk in het najaar. We weten ten slotte ook dat Samsung die jaar voor een groter coverscherm kiest op de Galaxy Z Flip 5, maar of het de gehele achterzijde inneemt is nog onbekend.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk