Naadloze updates van Google Pixel-telefoons worden beter

Naadloze updates van Google Pixel-telefoons worden beter

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Naadloze updates, ook bekend als seamless updates, zijn altijd een speerpunt geweest van Google. Hoe ‘naadloos’ ze ook zijn, ze zijn niet erg snel. Maar daar wil Google nu verandering in brengen. In de nieuwste update is te merken dat Google eraan werkt.

Naadloze update

Het duurt momenteel gemiddeld een half uur voor een Pixel-telefoon is voorzien van zo’n naadloze update. Het voordeel is dat je je telefoon de hele tijd gewoon kunt blijven gebruiken, zoals je dat gewend bent. Dat is het ‘naadloze’ gedeelte ervan. Je hebt dus eigenlijk niet eens in de gaten dat je telefoon een update krijgt.

Het is een keuze die Google heeft gemaakt: andere smartphonemakers kiezen ervoor om de update zelf dus wat sneller te laten gaan, maar het nadeel is dat je je telefoon dan even niet kunt gebruiken. Hoewel je die updates niet echt merkt op je Pixel, zou het toch fijn zijn als ze sneller voorbij gaan. Google is ermee bezig.

Android 14 QDPR2 Beta 1

Aan de Android 14 QDPR2 Beta 1 update is te merken dat het updaten aanzienlijk sneller gaat. Het duurt tien tot twintig minuutjes en dat is aanzienlijk beter dan het was. Het maakt daarbij niet echt uit welke Pixel je gebruikt. Vooral het optimaliseren duurde altijd lang, maar nu niet meer. Niet meer twintig minuten, maar drie.

Heel handig, want zo ben je nog sneller bij een nieuwe update en is je telefoon dus sneller van bepaalde problemen af. Maar vooral is je telefoon niet lang in de achtergrond met vanalles bezig en dat kan bijvoorbeeld positief uitwerken op de batterijduur. Maar misschien heb je er weinig erg in, zeker als je regelmatig je telefoon oplaadt.

Wat heeft jouw voorkeur: updaten in de achtergrond of toch liever snel en in de voorgrond? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk