Google Nest Mini en Google Nest Hub officieel in België!

Google Nest Mini en Google Nest Hub officieel in België!

Jiri Truijen

door Jiri Truijen

Laatst geüpdatet

Google Nest Mini België

Gisteren kregen we een uur voor het Made by Google-event een persuitnodiging, waar een cryptische boodschap in stond over ‘Mini’ en ‘Nest’. We hadden al een sterk vermoeden dat het ging om Google Nest Mini, de opvolger van de Google Home Mini, die de zoekgigant later die avond ging aankondigen.

Nu zien we dat de Google Nest Mini en de Nest Hub officieel verkocht worden in de Google Store met als leverdatum 23 oktober, de dag van het persevenement.

De Google Nest Mini is dus de opvolger van de bekende smart speaker: de Google Home Mini. Qua specificaties en design zijn beide toestellen erg gelijk. Net zoals zijn voorganger beschikt de Nest Mini-luidspreker over Google Assistent, die sinds mei van dit jaar geoptimaliseerd is voor België. Voor het verbeteren van de Google Assistant-functionaliteit, is een derde microfoon toegevoegd aan de Nest Mini. Daarnaast is er een Machine Learning-chip aanwezig op de Nest Mini, daarmee zou de Nest Mini een stuk sneller werken dan zijn voorganger, de Home Mini.

Ook de geluidskwaliteit van de Nest Mini is flink verbeterd, ten opzichte van de Home Mini. Niet alleen is het maximale volume hoger, maar ze zijn ook betere bastonen. Het geluid zou ook een stuk natuurlijker klinken.

Verder heeft de smart speaker ook een uitsparing aan de achterzijde van het apparaatje gekregen, waarmee de Nest Mini gemakkelijk aan een haak of schroef aan de muur kan worden bevestigd.

Tenslotte is er ondersteuning voor 2.4 GHz en 5.0 GHz wifi. De Nest Mini beschikt ook over bluetooth 5.0 en een ingebouwde Chromecast-ondersteuning voor het afspelen van audio. En ook de stroomvoorziening is krachtiger geworden: van 8 watt naar 15 watt.

Google Nest Hub smart display

De Google Nest Hub is een smart display die Google in 2018 lanceerde, onder de naam Google Home Hub, als aanvulling op de bestaande Google Home-producten. Het assortiment bestond toen al uit de Google Home, Google Home Mini en Google Home Max, allemaal slimme speakers die beschikken over de Google Assistent.

De Google Nest Hub is ook een slimme speaker met Google Assistent, maar dan met een 7 inch beeldscherm. Zo kan je niet alleen via spraakopdrachten maar ook via het touchscreen je slimme thermostaat bedienen of YouTube-filmpjes bekijken en videobellen. De Google Nest Hub kan natuurlijk veel meer dan dat. Het kan ook muziek afspelen, recepten openen, en meer dan 10.000 verschillende slimme apparaten van meer dan 1000 fabrikanten bedienen. Het kan eigenlijk alles wat je met een Nest Mini kan, alleen krijg je bij de Nest Hub ook dingen te zien op het scherm.

Gebruik je de Google Nest Hub eventjes niet? Dan verandert het apparaat in een mooi fotolijstje. Bovendien kan je je stem gebruiken om foto’s op te vragen die je hebt bewaard in Google Foto’s of je favoriete albums voorbij laten komen in een slideshow. 's Avonds zal het scherm dimmen van de smart display automatisch dimmen als je het apparaat vraagt om de lampen uit te doen.

Vlaamse Google Assistent

We verwachten trouwens ook dat Google op 23 oktober de Vlaamse Google Assistent gaat aankondigen. Tot nu toe sprak de Belgische Google Assistent met een Hollandse stem en Michiel Sallaets, woordvoerder van Google België, liet ons laatst nog weten dat "Een Vlaamse stem pas kan wanneer er smart speakers in het land op de markt zijn.”. Nu de smart speaker (Google Nest Mini) in ons land is, verwachten we dus ook de introductie van de Vlaamse stem voor Google Assistent.

Beschikbaarheid

Zowel de Google Nest Mini als de Google Nest Hub zijn vanaf nu te bestellen in de Google Store. Beide zullen vanaf 23 oktober geleverd worden.

Voor de Nest Mini betaal je 59 euro, dat is evenveel als wat je voor de Google Home Mini betaalde. De Google Nest Hub kost 129 euro en als je niet tot 23 oktober kan wachten, dan kan je deze nu al kopen via Coolblue en FNAC. Bij Orange kun je de Nest Mini nu zelf voor maar 9 euro kopen!

Ga jij de nieuwe Google Nest Mini kopen? Of ga je de Google Nest Hub kopen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk