Netflix-accounts delen: vanaf maart wordt het aangepakt

Netflix-accounts delen: vanaf maart wordt het aangepakt

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Netflix gaat na vele testen nu dan toch het account-delen buiten het eigen gezin aanpakken. Het lijkt erop dat de abonnees die dit doen vanaf maart de gevolgen onder ogen moeten gaan zien.

Netflix-account delen

Veel mensen besparen op hun maandelijkse kosten door mee te liften op het Netflix-abonnement van anderen. Zelfs de helft van de Androidworldlezers deelt zijn of haar inloggegevens met de buurman, moeder en/of beste vrienden. En bijna de helft van de lezers zegt Netflix zelfs op als er een toeslag komt op het delen van accounts.

Vanaf begin 2023 wil Netflix hier verandering in brengen, gaf de streamingdienst vorig jaar aan. Abonnees die vanaf die periode nog zijn Netflix-account delen met leden buiten het gezin zouden in feite twee opties krijgen: bijbetalen of migreren. Nu zien we in de kwartaalcijfers van Netflix (via IGN) meer details hierover. Deze abonnees zullen vanaf maart een keuze moeten maken. Of deze keuze meteen in alle landen waar Netflix beschikbaar is wordt doorgevoerd is niet bekend.

Bijbetalen of migreren

Bij de optie 'bijbetalen' kan je sub-accounts maken voor extra leden buiten het gezin. Hiervoor betaal je een toeslag. Netflix heeft dit systeem eerder getest in Zuid-Amerika. Gebruikers moesten hier per account omgerekend ongeveer 2 euro extra voor betalen. Bij de optie 'migreren' maak je gebruik van de nieuwe functie Transfer Profile. Je kan hiermee al je gegevens meenemen naar een nieuw Netflix-abonnement. Je raakt dus niet je kijkgeschiedenis, Mijn lijst, opgeslagen games en andere instellingen kwijt.

Het bedrijf verwacht naar aanleiding van deze stap een bescheiden groei. Toch heeft de streamingdienst in het vierde kwartaal van vorig jaar veel meer nieuwe abonnees gekregen dan het bedrijf had verwacht. Dat meldt de NOS. Netflix kreeg tussen oktober en eind december er 7,7 miljoen klanten bij. In totaal had het bedrijf eind vorig jaar 231 miljoen abonnees.

Zouden jullie een meerprijs willen betalen om je Netflix-abonnement met mensen buiten het eigen gezin of huishouden te kunnen blijven delen? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk