Netflix wil meer previewaccounts uitgeven voor het testen van content

Netflix wil meer previewaccounts uitgeven voor het testen van content

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Streamingdienst Netflix heeft het plan om meer mensen toe te laten tot zijn previewprogramma. Binnen dit programma kunnen mensen nieuwe content testen om te checken of het wel iets voor Netflix is en binnen welke categorie het het beste past. Het programma bestaat al, maar nu wil de streamingdienst er graag tienduizenden gebruikers nieuw aan toevoegen.

Netflix Preview Club

Wall Street Journal schrijft op basis van anonieme bronnen dat de Netflix Preview Club op zoek is naar meer leden. Momenteel zijn het er maar tweeduizend en alleen in de Verenigde Staten. Met zo’n previewaccount krijg je de film of serie maanden voordat het op de streamingdienst staat al te zien. Echter is het een beetje scheef dat mensen in de Verenigde Staten bepalen wat de rest van de wereld wil zien (hoewel het natuurlijk eigenlijk altijd al zo is geweest, gezien de status van Hollywood).

Zo’n preview is in Hollywood heel normaal. Daar worden films en series altijd aan een klein publiek onderworpen voordat ze officieel naar de bioscoop of de televisie vertrekken (of, inmiddels steeds vaker, de streamingdienst). Studio’s testen op allerlei manieren hoe het publiek reageert op de content, een beetje zoals bij een try-out in het theater. Even kijken welke grappen werken, welke niet, hoe mensen zich achteraf voelen en welke beoordeling mensen de film of serie überhaupt zouden geven.

Gerelateerde artikelen

Films en series als eerste bekijken

Netflix ziet graag wat meer diversiteit in het previewteam en daar horen dus ook mensen bij van buiten de Verenigde Staten. De Flix heeft nog niet aangegeven of het in bepaalde landen wil uitbreiden of dat het bijvoorbeeld openstaat voor mensen over de hele wereld. Waarschijnlijk willen veel mensen er wel aan meedoen: je krijgt immers als één van de eerste personen ter wereld de nieuwste films en series te zien. Plus: dat previewprogramma blijkt ook daadwerkelijk invloed te hebben op de content zelf. De film Don’t Look Up is bijvoorbeeld grappiger geworden, nadat panelleden aangaven dat het te serieus was.

De trailer van het geprezen Don't Look Up.

De Netflix Preview Club schijnt erg nieuw te zijn. Begin dit jaar werden nieuwe Netflix-abonnees gevraagd om bij het previewprogramma te gaan.

Zou jij bij de Netflix Preview Club willen? Laat het waarom wel of waarom niet achter onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk