Google geeft details over Fast Pair en Bluetooth-dashboard in Android Q

Google geeft details over Fast Pair en Bluetooth-dashboard in Android Q

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Google Bluetooth Fast Pair

Google heeft in een korte blogpost meer details gegeven over Fast Pair in Android Q. Tijdens Google I/O 2019 werd er achter gesloten deuren al een preview gegeven van de nieuwe mogelijkheden die in een speciaal Bluetooth-dashboard worden verwerkt. Het ging onder andere om het weergeven van het accupercentage van een individueel bluetooth-oortje en van de oplaadcase, en het kunnen tracken van deze apparatuur als je deze kwijtraakt.

[readmore articles="199633,200494"]

Nu heeft Google meer details vrijgegeven over wat er precies mogelijk is en welke headsets ermee werken. Het komt op de volgende zaken neer:

> Nieuwe functies voor compleet draadloze headsets: nu compleet draadloze headsets steeds meer worden gebruikt, wil Google dit meer gaan ondersteunen. Later dit jaar zullen draadloze headsets met Fast Pair hun accustatus per oortje of case door kunnen geven. Hiermee kan ook een notificatie worden gemaakt met deze informatie en worden getoond als de oplaadcase van de oortjes wordt geopend of dicht gedaan.

> Je Bluetooth-apparaat vinden: apparaten met Fast Pair zullen in de 'Vind mijn apparaat'-app en op de website komen te staan. Zo kan je zien wanneer het apparaat voor het laatst is gebruikt en waar dit was. Ook de oortjes een geluid laten maken of ontkoppelen kan via deze interface als ze binnen Bluetooth-bereik zijn.

> Details over verbonden apparaten: in Android Q kunnen apparaten met Fast Pair meer details weergeven en makkelijker worden beheerst. Denk aan een link naar vind mijn apparaat, Google Assisstent-instellingen (indien beschikbaar) en instellingen die doorverwijzen naar de bijbehorende app van het appparaat.

Ten slotte geeft Google nog een lijst met bluetooth-apparaten die werden tentoongesteld tijdens Google I/O en dus samenwerken met bovenstaande nieuwe functionaliteiten:

> Anker Spirit Pro GVA
> Anker SoundCore Flare+ (Speaker)
> JBL Live 220BT
> JBL Live 400BT
> JBL Live 500BT
> JBL Live 650BT
> Jaybird Tarah
> 1More Dual Driver BT ANC
> LG HBS-SL5
> LG HBS-PL6S
> LG HBS-SL6S
> LG HBS-PL5
> Cleer Ally Plus

Google geeft dus enkel aan dat 'later dit jaar' de nieuwe functies eraan komen. Het zou kunnen dat Google tijdens het Made by Google evenement in oktober hierover meer details geeft. Wie weet samen met nieuwe compleet draadloze Google Pixel Buds? We zullen het zien!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk