'Qualcomm werkt aan high-end chipset en betere naamgeving voor chipsets'

'Qualcomm werkt aan high-end chipset en betere naamgeving voor chipsets'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Qualcomm kondigt naar alle waarschijnlijkheid op 20 mei een nieuwe high-end processor aan. Naar verwachting zal het hier gaan om de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1+. Dit is een verbeterde versie van de 'gewone' Snapdragon 8 Gen 1.

Sneller, maar ook zuiniger?

Qualcomm heeft een bericht op Weibo geplaats waarop het aankondigt dat er op 20 mei een nieuwe processor zal worden aangekondigd. Naar verwachting gaat het hier om een upgrade van de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 en zal de 'nieuwe' chipset vooral op snelheid nog een stapje sneller zijn. Of de nieuwe chipset ook energiezuiniger zal worden is nog niet bekend. Dit is iets waar we stiekem wel op hopen, want de gewone Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 kan een heethoofd zijn. De nieuwe processor van Qualcomm zou onder andere de motor van de Samsung Galaxy Flip 4 en Fold 4 worden.

Ook een nieuwe midrange chipset?

Naast de nieuwe high-end chipset zou Qualcomm ook werken aan een nieuwe midrange processor, de Qualcomm 7 Gen 1. Hiermee zal Qualcomm dus ook voor het eerst de naamgeving van hun midrange-processoren aanpakken en de nieuwe naamgeving (getal-Gen-versie) in één lijn doortrekken. Het eerste getal zal aangeven om wat voor soort processor het gaat. Twee en vier voor low-end, zes en zeven voor midrange en 8 voor high-end. Het tweede gedeelte staat voor de generatie, elk jaar zal dit plus één worden. Dus Gen 1 voor dit jaar, Gen 2 volgend jaar etc. etc.

'Qualcomm werkt aan high-end chipset en betere naamgeving voor chipsets'

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk