Nieuwe LG smart-tv's worden geleverd met Google Stadia en GeForce Now

Nieuwe LG smart-tv's worden geleverd met Google Stadia en GeForce Now

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

LG heeft vandaag tijdens de CES bekend gemaakt dat het nieuwe tv's met zowel Google Stadia- als Nvidia's GeForce Now-ondersteuning zal uitbrengen.

LG integreert Stadia in webOS

LG gaat samen met Google aan werken aan het integreren van de Stadia-app in zijn nieuwste smart-tv's die draaien op WebOS. WebOS is het besturingssysteem van LG's smart-tv's. Hiermee is LG de eerste tv-fabrikant die native Stadia-gameplay ondersteunt via webOS. De eerste tv's met Stadia zullen in de tweede helft van dit jaar beschikbaar komen.

Eigenaren van deze smart-tv's van LG kunnen hierdoor populaire Stadia-games zoals Cyberpunk 2077, NBA 2K21, Assassin’s Creed: Valhalla and Watch Dogs: Legion met de Stadia-controller rechtstreeks op de tv spelen. Extra hardware of software downloads zijn hierbij niet nodig.

Dankzij 4K- en 5.1 surround sound-ondersteuning op de nieuwe tv's moet het volgens LG nog interessanter worden voor Stadia Pro-gebruikers om op deze tv's te gamen. Met Stadia Pro kun je gamen met een 4K-resolutie op tv's met Chromecast Ultra in 5.1 surround sound. Die Chromecast Ultra is dus op de nieuwe LG smart-tv's geen vereiste meer.

Nieuwe LG smart-tv's worden geleverd met Google Stadia en GeForce Now Nieuwe LG smart-tv's worden geleverd met Google Stadia en GeForce Now

Nieuwe LG QNED Mini LED-serie

Naast de integratie van de gamestreamingdienst van Google, zal ook NVIDIA's GeForce Now tegen het einde van 2021 als optie voor tv's beschikbaar komen. LG zal daarnaast ook de Twitch-app in zijn WebOS integreren. Het is niet bekend of de apps ook naar bestaande WebOS-tv's komt.

Meer weten over Google Stadia? Op onze zustersite PlayStadia blijf je dagelijks op de hoogte van het Stadia-nieuws en kun je ook reviews lezen en livestreams volgen.

Nieuwe LG smart-tv's worden geleverd met Google Stadia en GeForce Now Nieuwe LG smart-tv's worden geleverd met Google Stadia en GeForce Now

Nieuwe LG OLED C1

Stadia

Stadia

Stadia is het nieuwe cloudgebaseerde gamingplatform van Google, waarmee je je favoriete populaire videogames direct op verschillende schermen kunt spelen. Googl ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk