Nokia kondigt nieuwe telefoon met vervangbare elementen aan: Nokia G22

Nokia kondigt nieuwe telefoon met vervangbare elementen aan: Nokia G22

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Telefoonmerk Nokia komt met een telefoon die duurzamer moet zijn. Het is Nokia G22 en hij is onder andere uitgerust met een scherm, accu en USB-C-poort die makkelijk vervangbaar zijn. Daarvoor werkt het ook samen met iFixit, de website waar je handleidingen kunt inzien en kits kunt kopen om onderdelen te vervangen. Bovendien is de telefoon erg low budget: hij is verkrijgbaar voor 199 euro.

Nokia G22

HDM Global, het merk achter Nokia, geeft aan dat je de achterkant van G22 uit 100 procent gerecycled plastic bestaat. Het zet dus wederom hoog in op duurzaamheid, wat het al langer doet. Dit is ook niet per se een telefoon die je zal kopen om zijn hoge technische specs, want die heeft hij voor die prijs niet: de processor is een Unisoc T606 en hij wordt geleverd met 4GB werkgeheugen. Wat opvalt is dat niet alles heel duurzaam is aan dit toestel: Nokia belooft slechts twee upgrades van Android en drie jaar aan beveiligingsupdates.

Gerelateerde artikelen

Nu is het ook een wat goedkopere telefoon, maar kan dat niet langer voor nog meer duurzaamheid, als je hem toch zo in de markt zet? Wel zit er een langere garantie op van drie jaar. Klinkt wat tegenstrijdig, voor deze telefoon met zijn 6,5 inch scherm met resolutie van 720 x 1600 pixels en een verversingssnelheid van 90 Hz. De opslag is 64GB, al is er ook een variant met 128GB aan opslag, uitbreidbaar met een microSD-kaart van maximaal 2TB.

Qua camera’s is er aan de achterzijde een 50 megapixelsensor en een 2 megapixelsensor met een macrolens, plus nog een 2 megapixelcamera voor de diepte. Selfies kun je maken in een resolutie van 8 megapixel. Wel belooft het toestel lang mee te gaan op zijn accu, want die is 5050 mAh Snelladen kan op 20 Watt en je kunt de telefoon gebruiken met bedrade oordopjes dankzij de 3,5mm-audiopoort. Spatwaterdicht is Nokia G22 wel, maar een onderdompeling in het water wordt met de IP-rating van 52 toch moeilijk. Nokia G22 is verkrijgbaar in het blauw en in het grijs voor 199 euro.

Nokia C32

Nokia C32

Nokia C32

Nokia kondigde daarnaast de goedkopere C32 aan, die 149 euro kost. Hij verschijnt met 64GB opslag en 4GB werkgeheugen. Ook deze telefoon heeft aan de achterzijde een 50 megapixelcamera en een macrocamera van 2 megapixel, al mist hij de tweede 2 megapixelsensor. Wel is de selfiecamera hetzelfdea ls die van de G22. Qua accu scheelt het verder weinig. De accu van C32 is 5000 mAh. Laden kan via 65 Watt en ook dit toestel heeft een IP-rating van 52. Het toestel draait op Android 13 Go en er zijn drie jaar beveiligingsupdates. C32 komt uit in groen, grijs en roze.

Wat vind jij van deze 'duurzame' toestellen van Nokia? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk