Nokia T10 officieel: 8 inch Androidtablet krijgt drie jaar beveiligingsupdates

Nokia T10 officieel: 8 inch Androidtablet krijgt drie jaar beveiligingsupdates

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Nokia T20 krijgt een goedkopere versie in de vorm van de Nokia T10. De nieuwe Androidtablet is volgens Nokia van binnen en van buiten duurzaam en koop je binnenkort voor een adviesprijs vanaf 169 euro.

Nokia T10

De Nokia T10 is wat kleiner dan de Nokia T20, er ligt een 8 inch-scherm in dat een HD+ resolutie van 1280 x 800 pixels heeft. De tablet wordt aangedreven door de Unisoc T606-porcessor aangevuld et 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag. De 5250 mAh-accu kun je opladen met een 10 watt oplader via de usb-c-poort. Verder zien we een 3.5mm audio jack, een 8 MP hoofdcamera en 2 MP selfiecamera, en een IPX2-certificaat. De laatste zorgt ervoor dat de tablet beschermd is tegen druppels uit een hoek van 15 graden. De Nokia T10 kan je beter niet gebruiken in de regen.

Nokia T10 officieel: 8 inch Androidtablet krijgt drie jaar beveiligingsupdates

De Nokia T10 is voorzien van een stevige kunststof behuizing met extra bescherming tegen krassen. Zo blijft de tablet er zo goed als nieuw blijft uitzien als je hem doorgeeft aan een familielid of vriend, aldus Nokia. Nokia lanceert ook een Nokia Flip Cover voor deze tablet. Deze cover beschermt de tablet tegen stoten en krassen.

Android 12

De Nokia T10 draait, in tegenstelling tot de Nokia T20, gelukkig wel op Android 12. De tablet krijgt daarnaast twee jaar versie-updates, dus Android 13 en Android 14. Om het apparaat te beschermen tegen mogelijke beveiligingsproblemen is er ondersteuning voor drie jaar maandelijkse beveiligingsupdates.

De Nokia T10 krijgt daarnaast Google Entertainment Space voor tablets. Deze app beveelt series en films van verschillende streamingdiensten aan, vergelijkbaar met Google TV. Google Kids Space is ook op de tablet te vinden. Dat is een speciale modus op tablets voor kinderen.

Nokia T10 kopen

De Nokia T10 ligt vanaf eind juli/begin augustus in de kleur Ocean Blue in de winkels. Je kan kiezen uit onderstaande varianten:

  • Nokia T10 kopen (wifi, 3 GB/32 GB) - Nokia - 169 euro
  • Nokia T10 kopen (wifi en 4G, 3 GB/32 GB) - Nokia - 189 euro

De Nokia Flip Cover zal beschikbaar zijn vanaf eind juli/begin augustus voor een adviesprijs van €29,99.

  • Nokia rugged flip-cover - 29,99 euro
Nokia T10 officieel: 8 inch Androidtablet krijgt drie jaar beveiligingsupdates

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk