Nothing start met Android 13-bèta voor Phone (1)

Nothing start met Android 13-bèta voor Phone (1)

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Nothing is begonnen met het uitrollen van het Android 13-bètaprogramma voor de Nothing Phone (1). Mensen die zich hebben aangemeld krijgen vanaf vandaag de beschikking over het programma. Wat is er allemaal nieuw?

Nothing Phone (1) en Android 13

De Nothing Phone (1) komt met Android 12 uit de doos en draait daarbij op een vrij schone Android-schil. Het bedrijf bracht de Phone (1) afgelopen juli op de markt en het is de eerste - en tot nu toe enige - smartphone van de Engelse fabrikant. Des te jammer vonden we het dan ook dat Android 13 pas volgend jaar beschikbaar is voor de Phone (1).

Als schrale troost is Nothing nu wel met het Android 13-bètaprogramma voor het toestel gestart. Iets wat CEO Carl Pei twee weken geleden al had aangekondigd. Met het programma kunnen we zien wat Nothing van plan is met Android 13 en welke nieuwe functies - naast degene die al standaard in Android 13 zitten - Nothing zelf bedacht en gemaakt heeft. We sommen ze hieronder even voor je op.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe functies voor Phone (1)

Het Android 13-bètaprogramma brengt onder andere het volgende naar de Phone (1):

  • Apps moeten 50 procent sneller opstarten
  • Er komt een speciale Bluetooth pop-up window waarop je snel je Bluetooth-instellingen kunt aanpassen
  • De Phone (1) krijgt de beschikking over meer Material You-thema's en kleuren
  • QR-code scanner komt als pop-up beschikbaar in de notificatiebalk 
  • Er komt een aparte weer-app met bijkomende widget in de 'Nothing-stijl' 

Daarnaast komen ook de 'standaard' nieuwe functies van Android 13 beschikbaar. Denk hierbij aan een nieuw design voor de mediaspeler, taalinstellingen per app en een privacyvriendelijke fotokiezer. Meer hierover lees je in . Nothing heeft overigens een video online gezet, hierop kun je de nieuwe widget en functies bekijken.

  • Opent de video hieronder niet? Open hem dan hier

Wanneer beschikbaar?

Het bètaprogramma is vanaf vandaag beschikbaar voor iedereen die zich hiervoor heeft ingeschreven. De update wordt gefaseerd uitgerold wat kan betekenen dat je hem op dit moment nog niet binnen hebt, de update zou dan in de komende dagen moeten binnen komen.

Heb jij een Phone (1) en heb jij ge ingeschreven voor het Android 13-bètaprogramma? Laat het weten in de comments, we zijn benieuwd.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk