Officiële Pixel 6-achtergronden nu al te downloaden (Update: 2)

Officiële Pixel 6-achtergronden nu al te downloaden (Update: 2)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nadat Google eerder nog maar weinig aan de verbeelding overliet met zijn Pixel 6-reeks, zijn nu ook de Pixel 6-achtergronden gelekt. Na een eerste reeks van 12 achtergronden zijn vervolgens nog eens 15 wallpapers gelekt en daarna nog zes. Download de achtergronden hier.

*Update 24/09: Er zijn deze week nog meer wallpapers gelekt. We hebben ze aan dit artikel toegevoegd en het werd opnieuw gepubliceerd.

* Update 08/10: Er zijn zes nieuwe achtergronden gelekt. het thema van deze wallpapers is niet meteen duidelijk, maar ze zijn eerder al wel te zien geweest in advertenties die Google in het Amerikaanse New Yorker-magazine heeft geplaatst. We hebben ze aan het artikel toegevoegd en het werd opnieuw gepubliceerd.

Pixel 6-wallpapers

Er zijn 12 officiële achtergronden van de Pixel 6-reeks gelekt. 9To5Google wist de Google Achtergronden-app om de tuin te leiden en de app te doen geloven dat ze van een Pixel 6 gebruik maakten. Vervolgens kregen ze de volledige nieuwe bundel achtergronden uit het 'Voor de lol'-gedeelte te zien.

We zien daarin een duidelijke herkenbare tekenstijl en twee duidelijke thema's. Het eerste thema is eten en drinken waarin telkens fruit te zien is. Dat gaat van een aantal schijfjes meloenen tot een ijshoorntje. Langs de andere kant zijn er ook achtergronden die meer op mensen en hun hobby's gefocust zijn. We zien onder meer straatartiesten, muzikanten en fotografen.

Na de eerste 12 achtergronden die zijn gelekt, is er nog een hele serie ontdekt. Dit keer gaat het om achtergronden die allemaal met speciale planten te maken hebben. XDA Developers wist ze te verkrijgen dankzij een bron die alvast een Pixel 6-prototype in handen heeft. De laatste zes achtergronden die zijn gelekt, zijn zonder een duidelijk thema. Ze zijn al eerder te zien geweest in advertenties van het Amerikaanse New Yorker-magazine.

Schermresolutie gelekt

We ontdekken dankzij deze achtergronden ook de resoluties van het scherm van de Pixel 6 en Pixel 6 Pro. De Pixel 6 zou een 6,4 inch AMOLED-scherm krijgen volgens geruchten en heeft een resolutie van 2400 x 1080 pixels. De Pixel 6 Pro komt daarentegen met een groter 6,71 inch paneel dat een hogere resolutie heeft van 3120 x 1440 pixels.

Google springt bij elk van deze wallpapers creatief om met de kleine selfiecamera die in het midden van het scherm zit. De ene keer is de camera een meloenpitje, terwijl het de ander keer als microfoon dient, als hoofdtelefoon of gewoon echt als cameralens van een fotograaf in beeld. Het is ook nog af te wachten hoe alk van deze achtergronden gaan omspringen met Googles Material You-design.

Na de informatie die Google maandag over de telefoons bekend maakte, kwamen we ook te weten dat de foto onscherpe foto's kan scherpstellen dankzij kunstmatige intelligentie. De toestellen zullen wel opnieuw niet officieel in Nederland en België te koop zijn. Kijk jij uit naar de Pixel 6-lancering? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk