'OnePlus 10 Pro krijgt geen periscoopcamera voor zoom'

'OnePlus 10 Pro krijgt geen periscoopcamera voor zoom'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De OnePlus 10 Pro, het aankomende topmodel van 2022, maakt niet de opstap naar een periscoopcamera voor meer optische zoom. OnePlus behoudt de telecamera met 3,3x optische zoom uit de OnePlus 9 Pro. Dit is bekend geraakt over de camera.

OnePlus 10 Pro-camera

OnePlus komt volgend jaar met de opvolger van de OnePlus 9 Pro. Het is ook niet de eerste keer dat de naam 'OnePlus 10 Pro' valt, want we kregen begin november de eerste renders te zien die het nieuwe design blootlegden.

Nu gaat de bekende geruchtenverspreider Digital Chat Station nog een stap verder, want op Chinese sociale media lekt hij informatie over de cameraopstelling. Volgens hem zal de 10 Pro net zoals zijn voorganger zonder een periscoopcamera op de markt komen en daarmee is hij in theorie niet in staat om de beste beelden te maken bij een groot zoombereik.

3,3x optische zoom

OnePlus kiest opnieuw voor de gewone telecamera met 3,3x optische zoom. Toch zien we dat veel concurrenten van het merk wel de stap nemen naar 5x of zelfs 10x optische zoom. Verder weten we enkel dat OnePlus opnieuw drie camera's zal gebruiken op de achterzijde. Alles wijst er ook op dat het smartphonemerk opnieuw de handen in elkaar slaat met de camerafabrikant Hasselblad. De twee bedrijven werken voornamelijk samen om de beeldverwerking van OnePlus-telefoons naar een hoger niveau te tillen.

We kwamen wel te weten dat OnePlus stappen zet op het vlak van snelladen, met een nieuwe 125W snellader. De telefoon is daarmee in 22 minuten volledig opgeladen. Wat denk jij, zal OnePlus een verbeterde cameraoptiek nodig hebben om het zoombereik van zijn vlaggenschip uit te breiden? Verwacht jij dat het merk ook tot een gelijkaardig resultaat kan komen met alleen softwareoptimalisaties voor de camera? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over OnePlus? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk