OnePlus 10 (Pro): OxygenOS 13 open bèta met Android 13 beschikbaar in Amerika

OnePlus 10 (Pro): OxygenOS 13 open bèta met Android 13 beschikbaar in Amerika

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Sommige eigenaren van een OnePlus 10 of OnePlus 10 Pro kunnen nu alvast genieten van Android 13. De open bèta van OxygenOS 13 is namelijk beschikbaar, maar vooralsnog alleen in India en Noord-Amerika.

OxygenOS 13

OxygenOS 13 is de softwareschil voor OnePlus-telefoons. Deze schil is gebaseerd op Android 13, de nieuwste Androidversie die Google naar verwachting deze of volgende maand aankondigt. OxygenOS 13 is tevens de tweede grote update die het merk samen met partner OPPO ontwikkelt. Om de uitstraling van OxygenOS op te frissen, heeft OnePlus gekeken naar de amorfe (ook wel ‘vormloze’ of ‘vloeiende’) eigenschappen van water; vandaar de term ‘aqua’. Net als water is het ontwerp rustgevend, natuurlijk en veelzijdig. De tweede helft van het woord, ‘morphic’, verwijst naar het high-tech niveau van design. Dit is terug te zien in de minimalistische iconen, animaties en een verscheidenheid aan vormen en texturen in OxygenOS 13.

OnePlus heeft op zijn forum de eerste open bèta van OxygenOS 13 vrijgegeven. Deze vroege versie is beschikbaar voor de Indiase en de Amerikaanse versie van de OnePlus 10 (Pro). Het bedrijf geeft aan dat de bèta in de nabije toekomst ook naar Europa komt.

OxygenOS 13 open bèta

Zoals wellicht bekend, bevat deze open bèta wel wat problemen, en die worden op het forum gemeld. Verder zien we daar ook wat nieuwe functies zoals hieronder. De gehele changelog vind je hier.

  • Grote mappen op het startscherm: Je kunt nu met één tik een app in een vergrote map openen en met een veegbeweging pagina's in de map omslaan
  • Optimalisaties voor Insight Always-On Display, met meer gepersonaliseerde Always-On Display-instellingen beschikbaar.
  • Kid Space: met schermtijdlimiet, herinneringen gebaseerd op omgevingslicht en Eye-protecting weergavefuncties.
  • Meer markup tools voor het bewerken van screenshots.

Beschikbaarheid stabiele versie

Net als Samsung is dus ook OnePlus erg vroeg met het vrijgeven van een testversie van Android 13, nog voordat Android 13 officieel is aangekondigd. Hopelijk duidt dit erop dat de uitrol van de stabiele versie niet lang op zich laat wachten.

Ben je benieuwd welke OnePlus-telefoons Android 13 krijgen? Je vindt het complete overzicht hier. Daarnaast kun je alvast de 5 belangrijkste nieuwe functies van Android 13 bekijken en vergeet zeker niet deze 7 handige kleine features in de nieuwe Androidversie.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk