OnePlus 10 Pro ontvangt nu stabiele Android 13-update: dit is nieuw

OnePlus 10 Pro ontvangt nu stabiele Android 13-update: dit is nieuw

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De OnePlus 10 Pro is de eerste telefoon van het merk die de stabiele update met OxygenOS 13 heeft ontvangen. De nieuwe versie is gebaseerd op Android 13. De OnePlus 10 Pro krijgt deze update na een maand van bètatesten.

OnePlus 10 Pro

Als je dit jaar een OnePlus 10 Pro hebt gekocht, dan ben jij bij de eerste OnePlus-gebruikers die zijn telefoon kan upgraden naar Android 13. OnePlus heeft in een bericht op zijn forum bekend gemaakt dat de stabiele update van OxygenOS 13 nu beschikbaar is.

De update wordt geleidelijk naar meer toestellen uitgerold, en als eerste naar de testers van de OxygenOS 13-bèta. OnePlus kondigde in augustus de open bèta van OxygenOS 13 aan voor de OnePlus 10 Pro en de OnePlus 10T. Niet veel later volgde een tweede update die nog meer nieuwe functies toevoegde. Met de stabiele update zijn geen nieuwigheden meer toegevoegd. Het is uiteindelijk de Pro-versie die als eerder de stabiele update ontvangt, al verwachten we dat de OnePlus 10T snel zal volgen.

Nieuw in OxygenOS 13

Een van de nieuw dingen is wat OnePlus het 'Aquamorphic'-design van OxygenOS 13 noemt. Het is gebaseerd is op de vloeiende eigenschappen van water. Het merk heeft nu de kleuren van het thema aangepast zodat ze voor meer visueel comfort zorgen bij gebruikers. Lettertypes zijn beter leesbaar geworden en animaties tonen vloeiender en natuurlijker. Een nieuwe functie is ook de 'Meeting Assistant' die je tijdens vergaderingen helpt om minder snel afgeleid te zijn door je telefoon. Je meldingen worden subtieler weergegeven. Verder is er ook een nieuwe wereldklok-widget die de tijd in verschillende tijdzones toont. Je kan alle verbeteringen via onderstaande links ontdekken. De volledige changelog lees je hier.

Om de update te installeren moet je 5 GB opslag te beschikking hebben, en je smartphone man ook niet minder dan 30 procent van zijn accucapaciteit hebben. Kreeg jij de update al op jouw telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk