'OnePlus 12 krijgt deze primeur'

'OnePlus 12 krijgt deze primeur'

De eerste specificaties van de OnePlus 12 zijn gelekt. Het aankomende vlaggenschip van OnePlus zou vooral op het gebied van de camera’s een sprong vooruit maken. Zo wordt er verwacht dat de telefoon, voor het eerst in de OnePlus-geschiedenis, een periscoopcamera krijgt.

OnePlus 12

De OnePlus 12 wordt het nieuwe vlaggenschip van OnePlus die we pas in december van dit jaar te zien zullen krijgen. Toch zijn er nu al de eerste specificaties van het toestel opgedoken op Twitter. Zo gaan er geruchten over een periscoopcamera, dit zal een primeur zijn voor een OnePlus-smartphone.

Voor het eerst een periscoopcamera

Eerder gebruikte de fabrikant wel al verschillende telelenzen die een vergroting gaven van 2x of 3,3x zoom. Bij een periscoopcamera, waarin verschillende lenzen horizontaal in de behuizing geplaatst worden, krijg je echter de mogelijkheid om verder in te zoomen. Doordat de lenzen horizontaal geplaatst worden kan de brandpuntafstand namelijk verhoogd worden en hierdoor het zoomeffect worden vergroot.

Het is nog niet precies bekend hoeveel keer je optisch kunt zoomen met de nieuwe periscoopcamera op de OnePlus 12. Vermoedelijk gaat het om 5x optische zoom. In combinatie met software kun je straks waarschijnlijk tot 30x of meer digitaal zoomen. Wel denken verschillende geruchtenverspreiders zeker te weten dat de periscoopcamera een resolutie gaat krijgen van 64 MP.

Naast de periscoopcamera moeten er twee 50 MP camera’s op de achterkant te vinden gaan zijn. Het gaat hier waarschijnlijk over een 50 MP hoofdcamera en een 50 MP groothoeklens.

'OnePlus 12 krijgt deze primeur'

Overige specificaties

De OnePlus 12 zal naar alle waarschijnlijkheid draaien op de nog niet aangekondigde Snapdragon 8 Gen 3-chipset. Dit wordt de nieuwste en snelste processor van Qualcomm. De accu zou 5000 mAh groot worden en kunnen worden opgeladen met een vermogen van 100W.

Aankondiging

We verwachten dat de OnePlus 12 pas in december van dit jaar wordt aangekondigd. Waarschijnlijk wordt de smartphone dan eerst in thuisland China geïntroduceerd, later zal de telefoon dan ook in andere landen gelanceerd worden. Vermoedelijk ook in Nederland, al is dit laatste door verschillende berichtgevingen omtrent OnePlus zeker nog niet officieel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk