Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Aan welke kant sta jij?

10 redenen om de OnePlus 6T wel of niet te kopen

· 02-11-2018 10:00

Op 6 november gaat de OnePlus 6T in de verkoop in Nederland. Hieronder geven we je vijf redenen om dit nieuwe toestel wel of juist niet te kopen.

OnePlus 6T 

OnePlus heeft het wel voor elkaar. In een aantal jaren tijd is het merk enorm populair geworden. Het lukt ze zelfs om in een aantal steden op de wereld pop-up stores te openen waar honderden mensen staan te wachten om het toestel te kopen. Dat was iets wat alleen Samsung lukte in de afgelopen jaren. Is de OnePlus 6T wel of niet al de ophef waard.

5 redenen om de OnePlus 6T niet kopen

1. De camera

Op veel gebieden is de OnePlus 6T heel erg goed maar niet op het gebied van foto's nemen. Bij de OnePlus 6 waren de cameraprestaties magertjes en het laat zich er naar uitzien dat dat bij de OnePlus 6T iets verbeterd is maar nog steeds niet van een hoog niveau. Het grootste probleem zit of zat (dat gaan we testen) in foto's nemen in het donker. OnePlus heeft op de 6T wel een nieuwe NightScape-functie toegevoegd maar deze werkt alleen in een stedelijke omgeving. Woon je niet in een stad, dan heb je pech.

Onderzijde OnePlus 6T

2. Ik wil een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting!

De wereld van de gemiddelde OnePlus-fan stond even stil. Op de OnePlus 6T zit namelijk geen 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting en dat vinden heel veel mensen niet leuk. 

3. Ik wil een microSD-kaart!

Hoewel de OnePlus 6T de 64GB-versie geschrapt heeft en alleen nog de 128GB en 256GB-versie verkoopt, kan het zijn dat je daar geen genoeg aan hebt.  Dan heb je een probleem want de OnePlus 6T heeft geen mogelijkheid om het geheugen uit te breiden met een microSD-kaart.

4. Prijs

Die €549 klinkt goedkoop maar is dat nu wel zo. Afgezien van het feit dat je een goede chipset met dito (werk)geheugen krijgt, valt de camera een beetje tegen. Oké, je krijgt een vingerafdruksensor die onder het scherm zit maar die had net zo goed aan de achterzijde kunnen blijven zitten. Er zijn dus zeker alternatieven voor de OnePlus 6T te bedenken. Zo kun je in China de OnePlus 6 voor minder dan €400 kopen en dan heb je bijna hetzelfde toestel met alleen iets minder geheugen. Kan de camera je sowieso niet zo veel schelen dan is de Nokia 7 Plus misschien wel wat voor je

OnePlus 6T

5. Ow man, die notch...

De OnePlus 6T heeft een notch en hoewel die een stuk kleiner is geworden is het nog steeds een stuk uit je scherm. Deze nieuwe waterdruppel-notch lijkt meer op een hele grote dode pixel of een ander soort schermbeschadiging. 

5 redenen om de OnePlus 6T wel kopen

1. Het merk

OnePlus is een sterk en leuk merk. Het geeft veel om zijn volgers en vraagt veel aan zijn community via het forum of offline bijeenkomsten. Wanneer je daar voor open staat is OnePlus een merk waar een verhaal achter zit met jonge en gedreven mensen aan het roer. Het maakt het toestel er niet beter of slechter op maar het is wel een mooi gegeven. 

2. De prijs

Het goedkoopste model van de OnePlus 6T kost maar €549. Daar krijg je onder andere een Snapdragon 845-chipset, 6GB aan werkgeheugen, 128GB aan interne opslag en een groot AMOLED-scherm. 

3. De vingerafdrukscanner

De OnePlus 6T heeft als een van de eerste toestellen in Europa (Huawei heeft hem ook) een vingerafdruksensor onder het beeldscherm. Wanneer jij het met OnePlus eens bent dat dat veel makkelijker is dan de vingerafdruksensor aan de achterzijde heb je weer een reden om de OnePlus 6T te kopen.

OnePlus 6T animatie

4. De software

Hoewel OnePlus nog steeds een eigen laag over Android heen legt met de naam Oxygen OS ligt het dicht tegen de pure ervaring van Android aan. Daarnaast krijgt de software veel en regelmatig updates naar nieuwe versies. Nieuwe functies die straks bij de opvolger worden aangekondigd worden, wanneer het kan, ook naar oudere toestellen uitgerold. Bijvoorbeeld de nieuwe NightScape-functie van de OnePlus 6T is deze week ook naar de OnePlus 6 gebracht.

5. De notch

Je bent of voor of tegen de inkeping van een scherm (notch). Bij de OnePlus 6T hebben ze een compromis gevonden door de notch tot een minimum te beperken. Deze heeft de vorm gekregen van een waterdruppel en neemt nu in vergelijking met de notch op de OnePlus 6 de helft aan plek in.

De OnePlus 6T zal beschikbaar zijn in twee kleuren, Midnight Black en Mirror Black. De prijzen van de OnePlus zijn als volgt:

- OnePlus 6T 6GB/128GB €549

- OnePlus 6T 8GB/128GB €579

-OnePlus 6T 8GB/256GB €629

Het toestel zal vanaf 6 november te koop zijn via de eigen website, maar dan moet je nog wel wat wachten voordat je hem in huis hebt. 

De nieuwste artikelen over OnePlus 6T

Officieel: OnePlus en McLaren hebben samenwerking stopgezet

Gerucht: OnePlus brengt geen McLaren Editie-telefoons meer uit

OnePlus 6 en 6T ontvangen OxygenOS 10.3.1-update met veel bugfixes

[Update: nu officieel] OnePlus 6 en 6T ontvangen Android 10 met OxygenOS 10.0

OnePlus 6 en 6T ontvangen Android 10 via OxygenOS Open Bèta

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Voor meer informatie over onze redactionele werking, klik hier. Dit artikel verscheen eerder op Androidworld.nl.

Reacties (21)

Reacties worden tevens getoond bij het orginele artikel op Androidworld.nl.

Bezig met laden van reacties...