Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Vergelijking

OnePlus 7T en OnePlus 7 vergelijk: dit zijn de verschillen

· 27-09-2019 18:09

De OnePlus 7T werd gisteren officieel onthuld. Het is de successor van de OnePlus 7, die eerder dit jaar op de markt kwam. Hoeveel beter is de OnePlus 7T in vergelijking met de OnePlus 7? In dit artikel vergelijken we de specificaties.

OnePlus 7T en OnePlus 7 vergelijk

OnePlus heeft de OnePlus 7T gisteren officieel onthuld voor het grote publiek. Net zoals eind vorig jaar komt de Chinese smartphonefabrikant met een verbeterde versie van de OnePlus 7, die reeds in mei van dit jaar debuteerde. De vraag is nu: "Hoeveel beter is de OnePlus 7T in vergelijking met de OnePlus 7?". Hieronder vergelijken we de verschillen in specificaties van beide smartphones.

Beelden van de telefoon

De OnePlus 7T lijkt vooraan sprekend op de OnePlus 7

Scherm

> OnePlus 7T: 6,55 inch, 2.400 x 1.080, AMOLED, 20:9, 402 ppi, HDR10+
> OnePlus 7: 6,41 inch, 2.340 x 1.080, AMOLED, 19,5:9, 402 ppi, HDR10

Het scherm van beide smartphones verschilt echt enorm. De grootte en schermresolutie zijn dan misschien wel zo goed als gelijk, toch is er een groot verschil. Het scherm van de OnePlus 7 heeft een verversingssnelheid van 60 Hz, zoals de meeste smartphones. De OnePlus 7T heeft net zoals de OnePlus 7 Pro een 90 Hz-scherm.

Wanneer je overstapt van een 60 Hz-scherm naar een 90 Hz-scherm valt dat zeker op. Maar het valt nog veel harder op wanneer je van een 90 Hz naar een 60 Hz-scherm gaat. Als je de OnePlus 7T koopt, moet je maar eens na een week terug je oude smartphone vastnemen, of die van iemand anders. Je zal versteld staan hoe traag zo’n 60 Hz-scherm dan aanvoelt.

Verder is ook de notch (inkeping) wat smaller geworden. Bij de OnePlus 7 was het al een redelijk kleine waterdruppel notch, maar bij de 7T is die nog wat smaller. Volgens OnePlus zou dit extra ruimte geven voor meldingen in de notificatiebalk, maar dat is niet het geval. Misschien dat dit nog veranderd met een software-update.

Het scherm van de 7T is ook wat smaller dan de 7. De nieuwe smartphone van OnePlus heeft een 20:9 beeldverhouding, tegenover de 19,5:9 van de OnePlus 7.

Links de OnePlus 7, rechts de OnePlus 7T

Uiterlijk en grootte

> OnePlus 7T:160.9 x 74.4 x 8.1 mm, 190g
> OnePlus 7: 157.7 x 74.8 x 8.2 mm, 198g

Op papier zie je niet zo’n groot verschil in de formaten van de twee toestellen. De 7T is iets smaller en iets langer dan zijn voorganger. Ook in gewicht verschillen beide smartphones niet zo erg veel. Toch voel je in de praktijk wel een licht verschil: de OnePlus 7T ligt wat mij betreft iets beter in de hand, dankzij het smallere formaat.

Het is vooral de achterkant die de twee van elkaar onderscheidt. Waar de OnePlus 7 nog een verticale camera-setup heeft, komt de OnePlus 7T met een groot en rond camera-eiland. De ronde cameramodule verwijst naar een cameralens van een DSLR.

OnePlus koos opnieuw voor een plat scherm. Je hebt dus geen afgeronde randen die je bijvoorbeeld wel bij de 7 Pro hebt. Net zoals zijn voorganger heeft de OnePlus 7T aan de onderkant en bovenaan aan de voorkant stereo-luidsprekers.

De OnePlus 7 is enkel in Mirror Grey beschikbaar. De OnePlus 7T komt daarentegen in twee kleurvarianten: Frosted Silver en Glacier Blue. Beide kleuren hebben een matte afwerking, daarmee lijkt OnePlus af te stappen van de blinkende kleuren.

OnePlus 7T

Camera’s

> OnePlus 7T:
Hoofdcamera: 48 MP, f/1.6
Groothoeklens: 16 MP, f/2.2
Telelens: 12 MP, f/2.2

> OnePlus 7:
Hoofdcamera: 48 MP, f/1.7
Dieptecamera: 5 MP, f/2.4

Op gebied van camera’s zijn er grote verschillen tussen de OnePlus 7T en zijn voorganger. Hoewel de hoofdcamera evenveel megapixels heeft, is het diafragma van de 7T groter: een f/1.6 tegenover de f/1.7 van de OnePlus 7. Hierdoor moet de sensor nog meer licht kunnen opvangen, voor nog betere foto’s in mindere lichtomstandigheden.

Naast de hoofdcamera heeft de successor van OnePlus 7, niet één maar twee extra camera’s gekregen. De OnePlus 7 kreeg als secundaire camera een dieptecamera, die enkel en alleen diepte-informatie kon verzamelen, om betere portretfoto’s te maken. De OnePlus 7T krijgt twee volwaardige camera’s. namelijk een 12 MP telecamera met een f/2.2-diafragma en 2x optische zoom, en een groothoekcamera met een 16 MP sensor en een f/2.2-diafragma.

Het smartphonemerk laat voor het eerst ook een nieuwe macro-camerafunctie zien waarmee de OnePlus 7 foto's kan nemen tot op 2,5 centimeter van het object dat je wil fotograferen. Zo kan je onder meer foto's maken van kleine details in de natuur. Daarnaast laat OnePlus gebruikers ook via de groothoeklens nachtfoto's maken via Nightscape.

De 16 MP selfiecamera in de camera-inkeping bleef ongewijzigd ten opzichte van de OnePlus 7.

Prestaties en opslag

> OnePlus 7T:
Qualcomm Snapdragon 855 Plus
8 GB werkgeheugen
128 GB opslaggeheugen

> OnePlus 7:
Qualcomm Snapdragon 855
6 GB werkgeheugen
128 GB opslaggeheugen

OnePlus brengt zoals steeds de laatste nieuwe high-end processor van Qualcomm naar zijn toestellen. Eerder dit jaar pronkte de OnePlus 7 al met de Qualcomm Snapdragon 855 en nu beschikt de OnePlus 7T over de Qualcomm Snapdragon 855 Plus. Dat is een verbeterde versie van de eerder genoemde processor. Deze is ietsje sneller en iets energiezuiniger. In de praktijk ga je daar echter weinig van merken.

Dan heb je uiteraard ook nog het verschil in werkgeheugen: 6 GB tegenover 8 GB RAM. De meeste mensen komen zeker toe met 6 GB RAM, maar als je een iets of wat intensievere gebruiker bent dan kan je de 8 GB RAM ook wel nuttig gebruiken. Meer werkgeheugen helpt natuurlijk ook bij het toestel iets sneller te laten werken. 

OnePlus 7T

Batterij

> OnePlus 7T: 3.800 mAh
> OnePlus 7: 3.700 mAh

Smartphones van OnePlus doen het meestal erg goed op gebied van batterijduur. Daarvoor maakt het Chinese merk gebruik van een grote batterij en een heleboel batterij optimalisaties in de software. De OnePlus 7 heeft een 3.700 mAh-batterij aan boord die voor voldoende energie kan zorgen om op één laadbeurt de dag door te komen. De OnePlus 7T krijgt een nog grotere batterij, namelijk een 3.800 mAh-exemplaar. We moeten de 7T nog uitgebreid gaan testen, want een scherm met hogere verversingssnelheid vraagt ook heel wat meer energie. Ik kan je alvast wel vertellen dat in de eerste dagen ik aangenaam verrast ben door de batterijduur. Deze is zelfs beter dan die van de OnePlus 7 Pro, die ook een 90 Hz-scherm heeft.

OnePlus heeft ook zijn nieuwe Warp Charge 30T-technologie voorgesteld, en de smartphone zal daarmee sneller opladen dan de OnePlus 7. Je kan de OnePlus 7T opladen in een uur tijd met de meegeleverde oplader, en na een halfuur heb je 70 procent van de capaciteit opgeladen. 

Wat we wel nog steeds missen op deze smartphones is draadloos opladen.

OnePlus 7T

Prijs

> OnePlus 7T: ?
> OnePlus 7: 559 euro

De OnePlus 7 kreeg een adviesprijs van 559 euro en had daarmee een erg goede prijs-kwaliteitverhouding. We zijn gewend dat OnePlus hun toestellen een erg goede prijs-kwaliteitverhouding, maar nu weten we dat niet.

De Chinese smartphonefabrikant laat ons nog in het ongewisse wat betreft de prijs van de OnePlus 7T. We verwachten dat die wel wat duurder gaat zijn dan zijn voorganger, omdat het op zo goed als alle vlakken een serieuze upgrade is. Volgens een gerucht zouden we ook niet voor een erg hoge prijs moeten vrezen, want de OnePlus 7T zou voordeliger zijn dan de OnePlus 7 Pro. Dat toestel kreeg een minimumprijs van 709 euro voor het 6 GB RAM-model.

Ik gok dat de 7T een adviesprijs van 649 euro zal krijgen en dat is absoluut geen verkeerde prijs voor wat je krijgt!

OnePlus 7T

Conclusie

De OnePlus 7T is een erg grote upgrade tegenover de OnePlus 7. Het lijkt alsof OnePlus zijn 7 Pro in een kleiner formaat heeft gestopt en dat kan ik alleen maar aanmoedigen!

De 7T krijgt een betere processor, meer werkgeheugen en sneller opslaggeheugen. Daarnaast krijgt het ook een 90 Hz-scherm en drie camera’s. Het verschil in batterijcapaciteit is de kleinste upgrade, maar in de praktijk heb ik alvast gemerkt dat de batterijduur absoluut top is. En als je toch in moeilijkheden komt zal de verbeterde WarpCharge 30T-technologie ervoor zorgen dat je snel weer verder kunt met je OnePlus 7T.

Kom je van de OnePlus 7, dan is het wel heel erg vroeg om te gaan upgraden. We weten ook de prijs nog niet dus is het moeilijk te oordelen of het de upgrade waard is. Als geld niet uitmaakt, dan moet je de upgrade zeker doen, want puur op basis van prestaties is de OnePlus 7T een duidelijk betere smartphone. 

Zodra we het toestel uitgebreid getest hebben mag je een review verwachten en weten we waarschijnlijk ook de prijs, waardoor we een correcter oordeel kunnen vellen.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Voor meer informatie over onze redactionele werking, klik hier.

Reacties (21)
Bezig met laden van reacties...