'OnePlus 7T (Pro) wordt al op 26 september aangekondigd'

'OnePlus 7T (Pro) wordt al op 26 september aangekondigd'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Lancering OnePlus 7T (Pro)

OnePlus kondigt altijd twee keer per jaar nieuwe telefoons aan. In het begin en aan het einde van het jaar. De in het begin van dit jaar aangekondigde OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro, zullen eind dit jaar een T-versie krijgen die een aantal verbeteringen zal hebben.

De doorgaans goed geïnformeerde Max J. gaf vorige week nog de datum 15 oktober aan als lanceringsdatum maar nu geeft hij nog wat meer details vrij. 15 oktober zal volgens hem de datum zijn waarop de OnePlus 7T en de OnePlus 7T Pro beschikbaar zijn in de winkels. De daadwerkelijke aankondiging zou volgens de tweet al op 26 september plaatsvinden. Op deze dag zou OnePlus een speciaal lanceringsevenement voor India hebben gepland. Dat zou betekenen dat OnePlus zijn focus legt op een grote afzetmarkt, India. Wellicht de belangrijkste afzetmarkt voor de Chinese smartphonefabrikant. De Europese en Amerikaanse launch volgt dan op 10 oktober.

De beschikbaarheid van de telefoons op 15 oktober zou niet alleen India betreffen maar een wereldwijde lancering. Vermoedelijk zullen er voor die datum ook weer OnePlus pop-up stores in verschillende grote steden zijn. In België hebben we tot nu toe nog nooit een pop-up store gekregen van OnePlus, we vermoeden dat dit met de komende lancering niet anders zal zijn. De dichtst bijzijnde pop-up store is meestal Rotterdam, Nederland. Hier kunnen fans als eerste de nieuwe telefoons bekijken en aanschaffen. Deze winkels zijn ongelooflijk populair, want elk jaar staan er rijen met fans te wachten om naar binnen te mogen.

[readmore articles="201278"]

Prototype van de OnePlus 7T Pro

De OnePlus 7T en de OnePlus 7T Pro worden vermoedelijk uitgerust met de verbeterde Snapdragon 855 Plus van Qualcomm, een krachtigere camera (telelens met 5x optische zoom?), de laatste versie van OxygenOS gebaseerd op Android Q en wellicht ook ondersteuning voor 5G.

5G

Of die 5G interessant is voor ons, is te betwijfelen. Eerder dit jaar geraakten de verschillende overheden van ons land het niet eens over de verdeling van de opbrengst van de veiling van de 5G-frequenties. Hierdoor werd de veiling voor onbepaalde tijd on hold gezet.

Daardoor lijkt een uitrol van het 5G-netwerk in België serieuze vertraging op te lopen. Providers moeten wachten op de veiling en aangezien we nu ook nog steeds niet over een federale regering beschikken, verwachten we niet dat die vergadering nog dit jaar zal plaats vinden.

Hopelijk krijgen we snel een regering en wordt de veiling ook kort daarna georganiseerd. Dan kunnen we met een beetje geluk begin 2021 ook een 5G-netwerk in België verwachten.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk