OnePlus 9 krijgt nieuwe XPan-cameramodus in update, zo werkt het

OnePlus 9 krijgt nieuwe XPan-cameramodus in update, zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus heeft een nieuwe camerafunctie uitgerold voor zijn OnePlus 9-reeks. De toestellen kunnen met de nieuwe XPan-modus voortaan panoramafoto's maken met speciale instellingen die je kan aanpassen. De update wordt nu uitgerold.

OnePlus 9 en XPan

OnePlus maakte bij de lancering van de OnePlus 9 en de OnePlus 9 Pro zijn samenwerking met de camerafabrikant Hasselblad bekend. Het bedrijf maakte toen duidelijk dat de twee bedrijven vooral werken rond de camera software van de vlaggenschepen, en nu raakt bekend dat de toestellen worden getrakteerd op een nieuwe functie: de XPan-modus.

Die naam is een verwijzing naar de Hasselblad XPan-camera die erg geschikt is om brede landschappen vast te leggen. Met XPan kan de telefoon foto's nemen in een 65:25-beeldverhouding, en het werkt zowel met de hoofd- als de groothoekcamera. De telefoon neemt daarbij foto's met de volledige resolutie van respectievelijk 50 MP of 48 MP om zoveel mogelijk details vast te leggen. Vervolgens wordt het standaard beeld met 4:3-verhouding bijgesneden tot het panoramaformaat. Hieronder zie je enkele voorbeelden van foto's die met de OnePlus 9 zijn gemaakt.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

OnePlus 9 krijgt nieuwe XPan-cameramodus in update, zo werkt het

Speciale effecten

OnePlus komt met een aangepaste gebruikersinterface waarmee je foto's maakt in de XPan-modus. Je kan kiezen tussen beelden in kleur, of een speciale zwart-wit-modus waarbij de telefoon kort een negatief toont alvorens het finale beeld wordt gevormd. Dat hele proces duurt vier en ene halve seconden, en het is dus niet aangeraden voor wanneer je snel foto's na elkaar wil maken. Opmerkelijk genoeg werkt de XPan-functie ook alleen wanneer je foto's neemt terwijl je de telefoon liggend vasthoudt.

Deze Xpan-modus maakt deel uit van de 11.2.9.9-update voor de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro. Met deze softwareversie heeft de fabrikant ook gesleuteld aan de manier waarop de smartphones HDR-foto's verwerken, beelden scherper maken, met de witbalans omgaan en nachtfoto's maken. Bij de update hoort ten slotte de beveiligingsupdate van september. Heb jij de update al ontvangen op je smartphone? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk