Android 12 is onderweg naar de OnePlus 9 (Pro): dit is nieuw

Android 12 is onderweg naar de OnePlus 9 (Pro): dit is nieuw

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePus rolt de Android 12-update met de vernieuwde OxygenOS 12-schil uit naar zijn twee vlaggenschepen. De OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro krijgen onder meer een vernieuwde Shelf, verbeteringen voor de donkere modus en een nieuwe Work-Life Balance-functie.

OnePlus 9 (Pro) en Android 12

In oktober startte OnePlus met de bèta van zijn OxygenOS 12-schil voor de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro. Een belangrijke update, niet alleen omwille van de verbeteringen van Android 12, maar ook omdat de software voor het eerst geïntegreerd is met CorlorOS, de softwareschil van OPPO. Het design blijft wel herkenbaar voor OnePlus-gebruikers.

Nu maakt OnePlus bekend dat de stabiele update naar Android 12 klaar staat voor zijn vlaggenschepen. In de changelog lezen we dat het design is verbeterd en dat er voortaan drie tinten zijn van de donkere modus waar gebruikers uit kunnen kiezen.

De Shelf heeft ook een likje verf gekregen en er zijn meer stijlaanpassingen waarmee je het uiterlijk kan veranderen. OnePlus komt ook met een slimme zoekfunctie, handige infokaart voor verbonden bluetooth-headsets en een kaart waarmee je gezondheidsgegevens van de OnePlus Watch ziet.

Work-Life Balance en Canvas

Nieuw is de Work-Life Balance-functie die je helpt om de werking van je telefoon te veranderen met een Work- en een Life-modus. Je kiest dan welke apps en meldingen zichtbaar zijn en ook de instellingen die voor elke modus actief zijn. Deze functie was eerst nog exclusief in India beschikbaar.

Android 12 is onderweg naar de OnePlus 9 (Pro): dit is nieuw

In de galerij van OnePlus kan je met een gebaar wisselen tussen lay-outs en de app herkent nu ook de afbeeldingen met de beste kwaliteit. En dan is er nog het Canvas-effect van het always on-scherm, ofwel contouren van een foto naar keuze die op een zwarte achtergrond zichtbaar zijn. Je kan nu meerdere stijlen instellen voor Canvas. Naast de verbeteringen die OnePlus zelf doorvoert kan de OnePlus 9 en de OnePlus 9 Pro ook profiteren van nieuwigheden in Android 12. Je ontdekt hier een overzicht.

Heb jij de update al?

OnePlus maakt verder duidelijk op zijn forum dat de update gefaseerd wordt uitgerold en het is dus goed mogelijk dat Android 12 op jouw telefoon nog niet komt aankloppen. In dat geval mag je de update in de komende dagen verwachten.

Deze Android 12-update is de laatste grote update alvorens OPPO en OnePlus hun nieuwe softwareschil voorstellen die eigenschappen van OxygenOS en ColorOS combineert. We verwachten die grote update in het voorjaar van 2022. Heb jij de Android 12-update al ontvangen? Laat het ons weten en vertel over je ervaringen in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over OnePlus? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk