OnePlus brengt opnieuw Android 12 naar OnePlus 9

OnePlus brengt opnieuw Android 12 naar OnePlus 9

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

We schreven vorige week al dat OnePlus 9-eigenaren blij konden zijn dat Android 12 verscheen, maar vervolgens dat ze daar toch van terugkwamen omdat er te veel bugs in zaten. Tijd voor een tweede keer? Ja: OnePlus heeft OxygenOS 12 (oftewel: Android 12 met de OnePlus-schil) opnieuw uitgerold.

Te veel bugs

Het rolt de update van het besturingssysteem uit nadat het het vorige week introk. Er zouden zoveel bugs inzitten dat de hele uitrol ervan moest worden stilgelegd. Inmiddels heeft OnePlus veel bugs opgelost, maar nog niet allemaal.

OnePlus schrijft dat onder andere de problemen met het automatisch aanvullen van formulieren binnen Chrome later via een aparte update worden gefikst. Het is jammer dat het uitrollen van Android 12 niet zo soepel gaat op de nieuwste toestellen van het Chinese merk, want veel gebruikers waren juist blij verrast dat de update zo snel al kwam. Google bracht Android 12 begin oktober uit.

OxygenOS 12

OnePlus: “In deze build concentreren we ons op het oplossen van de problemen die recentelijk het meest zijn gemeld, waaronder het niet kunnen verbinden met de mobiele data in bepaalde scenario's, het niet zichtbaar zijn van telefoonmeldingen, problemen met vastlopen, sommige weergaveproblemen, enzovoort. Een paar gebruikers heeft de update al en we zullen deze stapsgewijs blijven uitrollen.“

Het lijkt erop dat OnePlus dus eerst heeft gefocust op de grootste problemen, zoals die waarbij de telefoon volledig zijn netwerk verliest of een meldingsbalk heeft die leeg blijft. Daarnaast is de vingerafdrukscanner verbeterd en kun je in de camera-app betere foto’s verwachten. Ook opent hij sneller, wat wel handig is als er iets grappigs gebeurt en je hier snel een kiekje van wil schieten.

OnePlus brengt opnieuw Android 12 naar OnePlus 9

OnePlus naar ColorOS

Ook de batterijduur zou zijn verbeterd sinds de vorige versie van OxygenOS 12. Toch zullen gebruikers ook als deze update perfect zou werken niet tevreden zijn: er klinken geluiden dat hij teveel op ColorOS van Oppo lijkt. Dat kan ergens ook wel kloppen, want er zijn plannen om OyxgenOS uit te faseren en te integreren met ColorOS.

Het is nog onbekend wanneer OnePlus met de update van deze update komt, dus tot die tijd kun je beter zelf formulieren invullen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over OnePlus? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk