OnePlus test aankomende tablet: dit mag je verwachten

OnePlus test aankomende tablet: dit mag je verwachten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er is een tablet van OnePlus op komst, dat blijkt uit nieuwe geruchten. We verwachten een budgetvriendelijk model, nadat eerder ook OPPO een voordelige tablet op de markt heeft gebracht. Het apparaat zou de naam 'OnePlus Pad' krijgen.

OnePlus Pad

Anderhalf jaar geleden zijn de eerste geruchten opgedoken over een allereerste tablet van OnePlus, die 'OnePlus Pad' zou heten. Die informatie kwam toen op een moment dat er ook over een OPPO Pad werd gepraat. De tablet van OPPO Pad Air kwam uiteindelijk in augustus 2022 op de markt, maar van een OnePlus-tablet was geen sprake meer.

Tot nu, want volgens informatie van MySmartPrice wordt er nu wel degelijk aan een OnePlus-tablet gewerkt. Het gaat om een apparaat met de codenaam 'Aries'. Medewerkers van OPPO en OnePlus zijn het apparaat nu intern aan het testen en het zou deze zomer op de markt verschijnen. Of we hem ook in Nederland en België mogen verwachten is nog onzeker. We verwachten dat het apparaat 'OnePlus Pad' of iets dergelijks zal heten, omdat die naam al als handelsmerk is vastgelegd.

Wat mag je verwachten?

Maar de vraag is natuurlijk hoe zo'n OnePlus Pad er precies zal uitzien. Als de OPPO Pad Air een voorbeeld is, dan zal de tablet van OnePlus een budgetexemplaar worden. De OPPO Pad Air verscheen met een 10,36 inch Full HD LCD-scherm en een lichte processor: de Qualcomm Snapdragon 680.

Toch kan de tablet van OnePlus wel alvast één belangrijk voordeel hebben, want zal waarschijnlijk met een recentere Android-versie op de markt komen. De OPPO Pad Air werkt nog steeds met Android 12, maar met Android 13 zijn heel wat verbeteringen aangekondigd die in het bijzonder op tablets zijn gericht. Android-tablets werken nu met een handige taakbalk waarin de belangrijkste apps vertegenwoordigd zijn, de interface en menu's zijn aangepast voor grotere schermen en het gesplitst scherm is verbeterd. Kijk jij uit naar een tablet van OnePlus? Laat het ons weten in de reacties.

OnePlus test aankomende tablet: dit mag je verwachten

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk